Groep 7/8

 

Talenturen

In de brugklas volg je een talentuur. Bij de talenturen krijg je alle kans om je talenten te ontdekken of dat te doen wat je graag doet. Je maakt kennis met allerlei werelden die interessant of gewoon heel leuk zijn: sport; ict-science; art, design & media en op de mavo ook het talentuur lifestyle. Bij het talentuur sport krijg je elke week twee extra uren sport, bij de andere talenturen is dat afhankelijk van de locatie waar je zit (Poortwijk of Zoomwijck).

 

De Sportklas is een belangrijke pijler op onze school. In de Sportklas krijg je iedere week twee extra uren sport. Hierdoor ben je vijf of soms zes uur actief met sport en sportieve onderwerpen. We geven les in verschillende en ook nieuwe sporten, we bezoeken wedstrijden en zijn buiten actief. Daarnaast leer je in allerlei workshops wat goede voeding met je doet, hoe je goed kunt samenwerken of hoe je een sporttoernooi organiseert. 

De talenturen Art, Design & Media worden vanaf het tweede jaar vervangen door een ‘maatwerk-uur’, dat verspreid door het schooljaar wordt ingezet. Tijdens dit uur wordt aandacht besteed aan b.v. faalangst reductietraining, weerbaarheidstraining en studie- en planningstraining. Ook kan extra aandacht worden besteed aan de kernvakken (Nederlands, Engels en wiskunde).


De Sportklas kun je ook in het tweede jaar nog volgen. Op de mavo kun je na twee jaar sportklas verder met LO2 (bewegingsonderwijs), een vak waarin je ook eindexamen kunt doen.

 

 

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer