Groep 7/8

 

Talenturen

In de brugklas volg je een talentuur. Bij de talenturen krijg je alle kans om je talenten te ontdekken of dat te doen wat je graag doet. Je maakt kennis met allerlei werelden die interessant of gewoon heel leuk zijn: sport; ict-science en art, design & media. Op locatie Zoomwijck kun je ook het talentuur theater/toneel volgen en op locatie Poortwijk het talentuur lifestyle.

 

De Sportklas is een belangrijk talentuur op onze school. In de Sportklas krijg je iedere week twee extra uren sport. Hierdoor ben je vijf of soms zes uur actief met sport en sportieve onderwerpen. We geven les in verschillende en ook nieuwe sporten, we bezoeken wedstrijden en zijn buiten actief. Daarnaast leer je in allerlei workshops wat goede voeding met je doet, hoe je goed kunt samenwerken of hoe je een sporttoernooi organiseert. De sportklas volg je in het eerste en het tweede jaar.

Op de mavo kun je na twee jaar sportklas verder met LO2 (bewegingsonderwijs), een vak waarin je ook eindexamen kunt doen.

 

Bij Art, design & media ga je met verschillende kunstvormen aan de slag. Denk daarbij aan handvaardigheid en tekenen, maar ook aan fotografie. Ook worden er (interactieve) excursies naar het theater en musea georganiseerd.

 

Word jij enthousiast van natuur- en scheikunde? Dan is het talentuur Ict/Science vast iets voor jou. Op de mavo is dit talentuur vooral gericht op science. Je gaat dan aan de slag met de robot-challenge van de Lego League, ontwerpt een snel voertuig of leert gebruik te maken van luchtstromen. Op locatie Zoomwijck staat dit talentuur in het teken van ict en leer je meer over programmeren.

 

Theater/toneel is een nieuw talentuur op locatie Zoomwijck. Je gaat hier met elkaar aan de slag en leert om vrij te bewegen en jezelf te presenteren. 

 

Het talentuur Lifestyle wordt alleen op de mavo gegeven en is gericht op gezondheid en verzorging. De ene keer maak je lekker hapjes klaar, een andere keer ga je met bloemen aan de slag of hoor je meer over huidverzorging. Lekker afwisselend!  

 

De talenturen Art, design & media, Lifestyle, Theater/toneel en Ict/Science worden vanaf het tweede jaar vervangen door een ‘maatwerk-uur’, dat verspreid door het schooljaar wordt ingezet. Tijdens dit uur wordt aandacht besteed aan b.v. faalangst reductietraining, weerbaarheidstraining en studie- en planningstraining. Ook kan extra aandacht worden besteed aan de kernvakken (Nederlands, Engels en wiskunde).

 

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer