Groep 7/8

 

Kennismaking

 

In het nieuwe schooljaar is er weer volop gelegenheid om kennis te maken met onze school. Aan het begin van het nieuwe schooljaar krijgen alle leerkrachten van groep 8 van de basisscholen in de Hoeksche Waard e.o.. een overzicht van alle activiteiten op onze school. Daarbij zitten ook folders voor de leerlingen met de data van de verschillende activiteiten. We zetten ze hieronder ook voor je op een rij.

 

Dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 oktober

19.00 tot 19.30 uur of 20.00 tot 20.30 uur 

Voorlichtingsavond over CSG Willem van Oranje op locatie Zoomwijck, Randweg 2

LET OP! RESERVEREN IS NIET MEER MOGELIJK. Kijk hier voor meer informatie

Op deze Voorlichtingsavond vertellen wij jou en je ouder(s)/verzorger(s) graag het verhaal over CSG Willem van Oranje. Wat voor school zijn wij, wat kun jij van ons verwachten en hoe is het om op De Willem les te krijgen? Dat hoor je allemaal tijdens deze speciale avond, die in de plaats komt van de algemene presentaties op de Onderwijsmarkt. Deze markten gaan dit jaar helaas niet door vanwege het coronavirus.

 

Vrijdag 20 november: 17.00 tot 21.00 uur 

Open Avond locatie Zoomwijck (havo/vwo)

Vrijdag 8 januari: 17.00 tot 21.00 uur

Open Avond locatie Poortwijk (mavo en mavo/havo-brugklas)

De Open Avonden op CSG Willem van Oranje zijn de perfecte manier om onze school beter te leren kennen. Je kunt rustig rondlopen en overal een kijkje nemen. Sfeer opsnuiven, noemen we dat ook wel. Het is belangrijk dat jij je goed voelt op onze school en het naar je zin hebt, dan gaat het leren ook veel makkelijker. Neem vooral ook je ouder(s)/verzorger(s) mee en kom samen kijken.

Vanwege de coronamaatregelen worden de Open Avonden dit jaar anders dan anders, maar wij gaan ons best doen dat je toch kunt kennis maken met de verschillende vakken, dat je onze docenten en leerlingen ontmoet, dat je demonstraties bij kunt wonen en hopelijk zelf ook kunt deelnemen aan de activiteiten. 

De Open Avonden hebben dit schooljaar dus een andere opzet, maar daar vinden wij vast een creatieve oplossing voor. Vrije inloop met veel bezoekers is voorlopig niet mogelijk. Volg onze website en de sociale media voor het laatste nieuws, dan weet je wat er gaat gebeuren!Week 5 en 6 2021

[email protected]!

Na de basisschool volgt de middelbare school. Dat klinkt logisch, maar het is er wel anders dan wat je gewend bent. Wil je weten hoe het is om in de brugklas te zitten? Geef je op voor [email protected]! dan zorgen wij ervoor dat je drie lesuren kunt meedraaien met onze huidige brugklassen. Je kunt zelf kiezen welk niveau het wordt: mavo, havo of vwo. Heb je interesse in tweetalig onderwijs, geef je dan op voor tto-havo of tto-vwo. 

Onze brugklassers staan voor jullie klaar, ze nemen je mee naar de les, je volgt met hen verschillende vakken en ze kunnen je precies vertellen hoe het is om in de brugklas te zitten. Tussendoor is er ook pauze. Nieuwsgierig? Geef je op via de leerkracht of meld je in het nieuwe jaar aan op de site, dan houden wij een plek voor je vrij. 

 

 

Woensdag 10 februari 2021: 18.30 tot 21.00 uur

Informatieavond

Weet je al welke middelbare school het wordt, twijfel je nog of hebben jij of je ouders/verzorgers vragen waar je antwoord op wilt voordat je een keuze maakt? Kom dan zeker naar de Informatieavond. Daar vertellen wij je meer over onze school in het algemeen, over ons tweetalig onderwijs (tto), de sportklas, Bètatechniek en het Bètalab, de klassieke cultuur op het gymnasium en over onze kunst/cultuur-richting. Op deze avond krijgen jouw ouders/verzorgers informatie in het lokaal terwijl je zelf deelneemt aan de activiteiten die bij het vak horen. Na de kerstvakantie kun je je via de site hiervoor opgeven. 

 

Kom je ook naar De Willem? Je bent van harte welkom!

 

Alle kennismakingsactiviteiten worden ook steeds aangekondigd op deze site en sociale media. Houd ook onze Facebook-pagina en Instagram in de gaten!

 

 

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer