Groep 7/8

 

Kennismaking

 

Ieder schooljaar organiseren wij op CSG Willem van Oranje allerlei activiteiten waarop je kunt kennismaken met onze school. De activiteiten in schooljaar 2022-2023 zetten we hieronder op een rij.

 

Meet the Talents

Woensdag 19 oktober, 13.30 tot 16.00 uur 

Op deze middag kun je kennismaken met onze talenturen en met tweetalig onderwijs! Talenturen zijn de extra’s op onze school waarbij jij jouw talenten kunt ontdekken. Voor de één is dat bij de Sportklas, voor de andere juist Ict/Science en de creatieve onderzoekers zijn op hun plek bij Art, design & media. Op de havo/vwo-locatie hebben we ook het talentuur Theater en laten wij je graag zien wat ons Tweetalig onderwijs (tto) inhoudt en wat je op het gymnasium doet. Op de mavo-locatie Poortwijk kun je ook het talentuur Lifestyle volgen. Je mag zelf kiezen naar welke locatie je komt: locatie Zoomwijck aan de Randweg of locatie Poortwijk aan de Polderlaan.

Weet je al wat je gaat doen of twijfel je nog? Kom gewoon meedoen, aanmelden is niet nodig. We hebben drie workshoprondes, iedere ronde kies je een ander talentuur. Tot de 19e!

 

Onderwijsmarkt, 19.00 - 21.00 uur

di.   1 november: obs De Schelf, Vlasstraat 5, ‘s-Gravendeel

do.  3 november: cbs De Bron, Roerdompsingel 2, Numansdorp

do. 10 november: cbs Sabina v. Egmond/obs De Klinker, Polderlaan 9-13, Oud-Beijerland

Op de drie Onderwijsmarkten staan alle middelbare scholen in de Hoeksche Waard met een eigen kraam waar je informatie kunt krijgen en natuurlijk ook vragen kunt stellen. Ook worden er in de lokalen presentaties gegeven door de aanwezige scholen. Kom vooral kijken, luisteren en alvast sfeer proeven. Op de Onderwijsmarkt In ‘s-Gravendeel zijn de middelbare scholen uit Dordrecht ook present. 

 

Open Avond locatie Zoomwijck (havo/vwo)

Vrijdag 16 december: 17.00 tot 21.00 uur 

Open Avond locatie Poortwijk (mavo/havo-brugklas en mavo 2 t/m 4)

Vrijdag 13 januari: 17.00 tot 21.00 uur

De Open Avonden op CSG Willem van Oranje zijn de perfecte manier om onze school beter te leren kennen. In de lokalen is van alles te beleven, kun je lessen bijwonen, ontdekken welke vakken er worden gegeven, docenten ontmoeten en leerlingen uiteraard. Je kunt rustig rondlopen op de gangen en overal een kijkje nemen. Sfeer opsnuiven, noemen we dat ook wel. Het is belangrijk dat jij je goed voelt op onze school en het naar je zin hebt, dan gaat het leren ook veel makkelijker.

Heb je vragen? Stel ze gerust. In de aula is daar ook alle ruimte voor. 

 

[email protected]!

Week 5 en 6 (30 januari t/m 10 februari)

Na de basisschool volgt de middelbare school. Dat klinkt logisch, maar het is er wel anders dan wat je gewend bent. Wil je weten hoe het is om in de brugklas te zitten? Meld je dan aan voor [email protected]! dan zorgen wij voor interessante lessen die je kunt volgen. Ontmoet onze brugklassers en stel je vragen, zij weten precies hoe het is om op de middelbare te zitten. Het inschrijfformulier voor [email protected]! staat na de kerstvakantie op de site.

 

Informatieavond

Donderdag 9 februari 2023: 18.30 tot 21.00 uur

Weet je al welke middelbare school het wordt, twijfel je nog of hebben jij of je ouder(s) vragen waar je antwoord op wilt voordat je een keuze maakt? Kom dan zeker naar de Informatieavond. Daar vertellen wij je meer over onze school in het algemeen, over ons tweetalig onderwijs (tto), de sportklas, over het Bèta-onderwijs, het gymnasium en onze creatieve lessen. Na de kerstvakantie kun je je via www.dewillem.nl hiervoor opgeven. 

 

Kom ook naar De Willem! Je bent van harte welkom!

 

Wij hebben twee locaties:

- op locatie Zoomwijck wordt havo- en vwo-onderwijs gegeven. Kies je voor het vwo, dan maak je na de brugklas de keuze voor gymnasium of atheneum.

- op locatie Poortwijk vind je onze mavo/havo-brugklas en mavo 2, 3 en 4.

 

Wil je weten hoe het is om in de brugklas te zitten. Kijk dan naar Een dag uit het leven van een brugklasser

 

Meer filmpjes vind je ook hieronder en op de pagina Groep 7/8 

 

 

Overige informatie

Alle kennismakingsactiviteiten worden ook steeds aangekondigd op deze site en sociale media. Houd ook onze Facebook-pagina en Instagram in de gaten!

 

 

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer