Talenturen

Op CSG Willem van Oranje vinden wij het belangrijk dat je goed tot je recht komt, zodat je het beste uit jezelf haalt. Wij bieden daarvoor een goede en uitdagende leeromgeving met duidelijke regels, een leuke sfeer en respect voor elkaar en de medemens.


Je vindt hier alle informatie die voor jullie van belang is. Mis je nog iets? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naast de gewone lesuren is er op onze school ook ruimte voor andere activiteiten. Dat zijn onder meer de talenturen. Dit zijn speciale lesuren waarop je jouw talent kunt ontdekken of juist verder gaat ontwikkelen. Je kunt kiezen uit de volgende talenturen:


Sportklas

In de Sportklas krijg je iedere week twee extra uren sport. Hierdoor ben je vijf tot zes uur per week bezig met sport, want je hebt natuurlijk ook BO (bewegingsonderwijs). Het leuke van de sportklas is dat je ook kennismaakt met onbekende sporten, zoals bike trail, skateboarden, golfsurfen, we gaan op bootcamp in het park en bezoeken sportwedstrijden.

Voor deze extra’s en een prachtig sporttenue betaal je € 125,00 in de brugklas en in het tweede jaar.

Op de mavo kun je na twee jaar sportklas kiezen voor LO2 (Lichamelijke Opvoeding) in de bovenbouw en in dat vak ook examen doen. Dan leer je ook meer over wat goede voeding met je doet, hoe je goed kunt samenwerken en hoe je een toernooi organiseert.

 

Op het aanmeldingsformulier voor nieuwe brugklasleerlingen kun je al een keuze maken voor de sportklas. Op de kennismakingsmiddag voor nieuwe brugklasleerlingen in juni worden de andere talenturen gepresenteerd, waarna een keuze kan worden gemaakt.  


Art, design & Media (ADM)

Bij het talentuur Art, Design & Media draait alles om creativiteit in veel verschillende vormen. Denk daarbij aan tekenen, ontwerpen, fotografie, styling en architectuur. Je gaat buiten de school aan de slag, krijgt workshops van gastdocenten en maakt excursies naar theater en musea.


Ict/Science

De inhoud van het talentuur Ict/science is afhankelijk van de locatie waar je les krijgt. Op Zoomwijck krijg je informatica en leer je programmeren. Maak jij aan het eind van het jaar met jouw team ook je eigen robot?

Word jij enthousiast van natuur- en scheikunde? Dan is science op Poortwijk vat iets voor jou. Je leert over windenergie en ontwerpt je eigen voertuig. En ontdekt wat er nodig is om je eigen raket te ontwerpen.


Theater/toneel

Toneel spelen staat centraal bij het talentuur Theater/toneel, dat alleen op locatie Zoomwijck wordt gegeven. Leef je uit op het podium, ga aan de slag met muziek en presenteren; theater maak je met elkaar!


Lifestyle

Bij het talentuur Lifestyle zijn verzorging en gezondheid belangrijke onderdelen. De ene keer maak je lekkere hapjes voor een high tea, wordt er iets lekkers gebakken, maak je je eigen chocoladeletter of ga je met bloemen aan de slag. Lifestyle kun je alleen op locatie Poortwijk volgen.


Meer extra’s:

CSG Willem van Oranje is een actieve school. Wij organiseren excursies, projecten en andere activiteiten. Dat is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Al vanaf de brugklas is er van alles te doen, zoals:

  • Introductieweek
  • Uitstapjes en excursies
  • Sportdag en -toernooien
  • Open Podium
  • Schoolband
  • Toneelgroep
  • Klassenuitje
  • Schoolfeest

De Willem: toekomstgericht, uniek en verbonden.

Locatie Zoomwijck

Randweg 2
3263 RA Oud-Beijerland
tel. 0186-634343

Locatie Poortwijk

Polderlaan 2
3261 ZA Oud-Beijerland
tel. 0186-634345

Postadres

Postbus 1390
3260 AJ Oud-Beijerland

De school is telefonisch bereikbaar (ma-vr) van 8.30 uur tot 16.30 uur. 
(Ziekmeldingen kunnen eerder worden doorgegeven)