Groep 7/8

 

TTO (Tweetalig Onderwijs)

Leerlingen die op onze school tto volgen, krijgen de eerste drie schooljaren minimaal de helft van de vakken in het Engels aangeboden. De voertaal tijdens deze lessen is Engels en ook de boeken zijn in het Engels. Het leren van de lesstof en de Engelse taal gaat al doende.

Kies je voor tweetalig onderwijs, dan start je in de tto havo/vwo-brugklas of tto vwo-brugklas. Vanaf het tweede jaar volg je tweetalig havo, atheneum of gymnasium. De tto-opleiding biedt een aantal extra’s en is daardoor duurder dan het reguliere onderwijs. De kosten zitten in extra materiaal, excursies, theater- en museumbezoeken, uitwisselingsprogramma’s, deelname aan sportclinics, speaking contests, enz. Ook de kosten voor de werkweek zijn hierbij inbegrepen. De extra bijdrage is € 465,– per leerjaar in de onderbouw en € 495,– per leerjaar in de Tweede Fase.

 

Deze kosten worden ruimschoots vergoed door de enorme taalontwikkeling die tto-leerlingen doormaken. Die taalontwikkeling gaat zo snel dat tto-leerlingen dromen en denken in het Engels. Cijfers tonen bovendien aan dat tto-leerlingen gemiddeld 0,5 punt hoger scoren bij andere vakken. In de examenklassen wordt het tto afgesloten met een International Baccalaureate-examen (IB). Het IB-certificate bevestigt het niveau van near-native speaker en geeft toegang tot buitenlandse universiteiten en colleges. Meer informatie over tto vind je bij Ons Onderwijs: TTO

 

Op de mavo staat internationalisering centraal, bij verschillende Europese projecten is er veel contact met leerlingen van scholen in andere landen. De voertaal bij deze projecten is Engels. 

 

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer