Nieuws

 

Sterre is er weer bij!

Gezondheidsproblemen zorgen er voor dat Sterre, leerling uit mavo 3, niet in staat is lessen te volgen op De Willem. Sinds gisteren is ze er weer bij dankzij de Klasgenoot van KlasseContact.

 

Als een leerling door ziekte langdurig niet naar school kan, dan biedt de Klasgenoot uitkomst. Met de interactieve beeld- en geluidsverbinding kan Sterre nu thuis de lessen volgen van haar klas. De eerste les die zij gisteren volgde was het vak Duits bij mevrouw Van Marwijk. Vanaf haar laptop kan Sterre zelf de Klasgenoot besturen, dit is een apparaat met 360 graden-camera die in de klas staat. Sterre kan met de camera rondkijken in de klas en inzoomen op het bord. Een virtuele vinger opsteken kan ook; er gaat dan een lampje branden, zodat de docent kan reageren.

 

De Klasgenoot wordt mogelijk gemaakt door KlasseContact; een landelijk project van EDventure en het KPN Mooiste Contact Fonds. Het doel van KlasseContact is zorgen dat leerlingen die vanwege een chronische of langdurige ziekte niet naar school kunnen, toch lessen kunnen volgen. Dit om te voorkomen dat zij in een sociaal isolement terecht komen en een leerachterstand oplopen.

 

CSG Willem van Oranje wordt hierbij geholpen door de consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen van Ziek en Onderwijs Rotterdam, dat is verbonden aan Erasmus MC-Sophia.