Nieuws

 

Bèta-leerlingen naar Hannover Messe

Negen leerlingen van onze school hebben de kans gekregen om tijdens de mei-vakantie de Industry 4.0-beurs op de Hannover Messe te bezoeken. De bèta-leerlingen bewonderden daar de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Zij volgden met leerlingen van andere scholen het programma van Bètasteunpunt West-Nederland, een activiteit van de universiteiten in Delft en Leiden. De leerlingen ontdekten in de 24 hallen op de beurs, met een oppervlakte van 150 voetbalvelden, de nieuwste technologische snufjes. Dat ging van robots uit Korea tot een waterstofmolen uit Barneveld of een andere Nederlandse uitvinding: de robotarm.

 

In totaal 550 leerlingen uit het middelbaar onderwijs ontmoetten elkaar eerst op de Universiteit Twente waar ze workshops volgden en lezingen bijwoonden, de volgende dag werd de Hannover Messe bezocht. Universiteiten en hogescholen willen Nederlandse scholieren met deze excursie laten zien wat ze allemaal kunnen met een technische studie.

 

De Willem werd vertegenwoordigd door Amber van Loon, Judith Heidt, Myrna de Jong, Levi Chong, Leroy de Jong, Renee van der Sluis, Femke de Vreede, Sanne Zoeter en Emma Teunissen.