Nieuws

 

Building bridges: Duitse leerlingen te gast

Een groep van elf leerlingen en twee docenten van een middelbare school in het Duitse Burg is deze week te gast in het kader van het project ‘Building bridges’. Vandaag wordt een bezoek gebracht aan Museum '40-'45 in Rotterdam en loopt de groep een deel van de brandgrensroute, die geeft aan hoe verwoestend het bombardement in 1940 voor de stad is geweest.

 

In de middag brengt de groep een bezoek aan de expositie van Victor & Rolf in de Kunsthal. Morgen brengt de groep een bezoek aan het Anne Frankhuis in Amsterdam en maken de leerlingen en hun docenten een rondvaart door de grachten. Donderdag is er les op school en wordt er gefietst in het dorp. 

 

Building Bridges is een  twee jaar durend Erasmus plus-project, waarbij verbinden van verleden, heden, toekomst, West en Oost en bovenal, van mensen centraal staat. Respect is daarbij het sleutelwoord.

 

Al langer bestaan er op onze school goede contacten met de middelbare school in Burg in voormalig Oost-Duitsland. Tijdens zo’n uitwisselingsweek wordt ook een bezoek gebracht aan concentratiekamp Auschwitz. Bij een tegenbezoek aan Nederland staat het Anne Frank Huis altijd op het programma. Deze bezoeken zijn nu een vast onderdeel van ‘Building bridges’. Ook scholen uit Denemarken, Frankrijk, Spanje en Italië hebben zich bij dit project aangesloten.

Het Building bridges-project wordt afgesloten met een grote tentoonstelling waarin alle onderdelen een plek krijgen.