Nieuws

 

Info over studiekeuze en -financiering

Belangrijk bericht voor ouders/verzorgers van eindexamenkandidaten. Donderdag 4 oktober a.s. houdt de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) het webinar ‘Studiefinanciering: hoe werkt het?’ Een webinar is een interactieve voorlichting die u thuis achter de computer kunt volgen.

 

Bij het webinar komen allerhande zaken aan bod die belangrijk zijn voor als uw kind gaat studeren aan een hogeschool of universiteit. Er komt dan veel op u af. Een opleiding kiezen, wel of niet op kamers? En hoe gaat u de studie bekostigen? Hoe zit het tegenwoordig eigenlijk met studiefinanciering? Is het allemaal ‘leenstelsel’ geworden? Krijgt uw kind nog een bijdrage van de overheid of moet u de studie zelf betalen? Het is verstandig om op tijd te kijken naar de financiële gevolgen van studeren.

 

Het webinar begint om 19.30 uur en duurt ongeveer 3 kwartier. Uw aanmelding regelt u online. Klik hier en schrijf u in met uw e-mailadres.

 

Stripboek Studiekeuze

Ouders/verzorgers die hun kinderen willen begeleiden bij het maken van hun studiekeuze kunnen informatie halen uit het Studiekeuze Stripboek. Daarin worden handvatten aangereikt die van pas kunnen komen. De link naar het Studiekeuze Stripboek is hier terug te vinden.

 

BuitenlandBeurs

 

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 november vindt in Jaarberus Utrecht de vierde editie van de BuitenlandBeurs plaats. De BuitenlandBerus is hét evenement in Nederland voor jongeren die op zoek zijn naar een studie, stage, tussenjaar, (vrijwilligers)werk of taalcursus in het buitenland.