Nieuws

 

Masterclasses voor groep 8

Leerlingen uit groep 8, die extra uitdaging aankunnen, kunnen dit schooljaar al Masterclasses volgen op CSG Willem van Oranje. Deze uitdagende, verdiepende lessen zijn speciaal voor de leerlingen met een verwacht vwo-advies. Tijdens de Masterclasses komen de onderwerpen Mythologie, Toegepaste Wiskunde en Tto/Biology (Engelstalige biologieles) aan bod.

 

De Masterclasses worden gegeven op maandag 19 november, 3 december en 28 januari, van 14.30 tot 16.00 uur.

 

Bij de Masterclasses krijgen leerlingen uit groep 8 al tijdens hun basisschoolperiode gelegenheid kennis te maken met het middelbaar onderwijs. Met deze nieuwe activiteit reageert De Willem op verzoeken vanuit het basisonderwijs. Uit persoonlijk contact met leerkrachten is gebleken dat er behoefte is aan deze vorm van onderwijs.

 

Bij de masterclass Mythologie komt het verhaal van koning Midas aan de orde en gaan de groep 8-leerlingen meteen al in het Latijn lezen. Het spijkerschrift van de Oude Egyptenaren staat centraal bij Toegepaste Wiskunde. De Masterclass Tto/Biology wordt een dubbele uitdaging: hier komt ons tweetalig onderwijs (tto) aan bod en draait alles om de zon. CSG Willem van Oranje is als enige middelbare school in de Hoeksche Waard gecertificeerd senior tto-school en biedt tweetalig onderwijs op havo- en vwo-niveau.  

 

Alle basisscholen in de Hoeksche Waard hebben inmiddels de uitnodiging gekregen hun verwachte vwo-leerlingen aan te melden voor deze Masterclasses. In het geval dat scholen hier niet aan meewerken kunnen ouders of verzorgers hun kind ook opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Masterclass.