Nieuws

 

Erik naar Junior Med School

Felicitaties voor vwo 4-leerling Erik 't Jong! Hij heeft het mooie bericht gekregen dat hij is toegelaten tot  Junior Med School (JMS) van het Erasmus MC. Dit is een uitdagend programma van anderhalf jaar voor excellente vwo 4-leerlingen die interesse hebben in geneeskunde en wetenschappelijk onderzoek.

 

Erik gaat het JMS-programma volgen naast zijn tweetalige vwo 5 en 6-leerjaren. Aan het eind van de zomervakantie begint hij op de Summerschool met twee weken colleges, laboratoriumdemonstraties/practica en hij bezoekt poliklinieken. Tijdens het schooljaar loopt hji mee bij verschillende onderzoeksgroepen, waarna hij in de zomer van 2022 zelf onderzoek mag gaan doen. Het programma wordt afgesloten met het schrijven van een onderzoeksverslag en het presenteren van de uitkomsten.

 

Als Erik zijn vwo-diploma heeft en Junior Med School met succes afrondt, krijgt hij zonder selectie een plaats aangeboden voor de studie geneenskunde aan het Erasmus MC . Dat is wat hij graag wil.

 

Ieder jaar krijgen vwo 4-leerlingen van De Willem de mogelijkheid om zich in te schrijven voor Junior Med School. Dat wekte de interesse van Erik. Hij verzamelde referenties bij zijn docenten en stuurde deze mee met zijn motivatie. Daarna volgden online interviews met vertegenwoordigers van JMS. "Die gingen wel goed", zegt Erik. Dat is zeker het geval. Uit maar liefst 230 geïntereseerde vwo 4-leerlingen uit het hele land, werden 50 leerlingen uitgenodigd voor een gesprek, waarvan er uiteindelijk 24 zijn toegelaten voor JMS.

 

Al met al een knappe prestatie van Erik. Wij wensen hem veel succes!

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer