Nieuws

 

Masterclasses voor groep 8-leerlingen

In het nieuwe schooljaar worden er weer uitdagende Masterclasses gehouden voor groep 8-leerlingen met een verwacht vwo-advies. Alle basisscholen in de Hoeksche Waard en een aantal in de regio zijn per brief uitgenodigd om de leerlingen die daarvoor in aanmerking komen aan te melden.

 

 

Masterclasses zijn speciale, uitdagende lessen waarbij de leerlingen met een verwacht vwo-advies een onderwerp verder uitdiepen. Het onderwerp wordt ingeleid door een docent, waarna de leerlingen met elkaar aan de slag gaan. Een deel van onze huidige vwo-leerlingen is aanwezig om de groep 8-leerlingen te helpen.

 

De Masterclasses zijn steeds op maandag van 14.30 tot 16.00 uur, in de periode oktober t/m januari. De voorgenomen data en onderwerpen zijn:  

    • 10 oktober      Wiskunde: Rekenen met oude en nieuwe getallen
    • 31 oktober      Grieks Latijn: Mythologie/Het verhaal van koning Midas
    • 28 november   Kunst Lab: Spelen met dimensies
    • 16 januari       Tto/Biology: Environment
    • 23 januari       Astronomie: Sterrenkunde

 

De laatste Masterclass op 23 januari 2023 wordt feestelijk afgesloten met het uitreiken van het behaalde Masterclass-certificaat en duurt tot 17.00 uur.

 

In het nieuwe schooljaar volgt een uitgebreide beschrijving van de Masterclasses. Er is dan ook nog alle gelegenheid om leerlingen aan te melden.

Voor het aanmelden van leerlingen die voor de Masterclass in aanmerking komen, vragen wij de medewerking van de leerkrachten van de scholen. Doen zij hier niet aan mee, dan kunnen ouders zelf een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., o.v.v. Masterclass. Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer