Nieuws

 

What if Trump became president?

Blijf over alles vragen stellen om goede beslissingen te kunnen nemen. Dat was tijdens de Junior Speaking Contest dinsdag jl. de boodschap van V2-leerling Niek de Bruijn die in zijn speech steeds de vraag 'What if...' aan de orde stelde. Zo kun je de slechte dingen in de wereld tegen gaan, betoogde hij. Bijvoorbeeld 'What if'...' de Amerikanen zich voor de verkiezingen hadden afgevraagd hoe het zou zijn als Trump president zou worden. 

Met zijn speech won Niek de contest voor de tweedejaars.

 

Nine van Schaick (V3) werd bij de Junior Speaking Contest in de aula van locatie Zoomwijck als beste van de derdejaars uitgeroepen. In haar betoog draaide het om 'Algorithms', en dus over privacy en hoe we als mensen worden gevolgd door computers en bedrijven. Dat gaat soms zover dat een bedrijf nog eerder weet dat je zwanger bent dan jijzelf, 

Beide leerlingen vertegenwoordigen onze school tijdens de regionale voorronde in maart bij scholengemeenschap 't Rijks in Bergen op Zoom. Ook daar blijft het thema van de veertiende editie van deze contest 'What makes the world go round'.