Nieuws

 

Internationaal bezoek op de mavo

Een internationaal gezelschap van Deense, Franse, Italiaanse en Spaanse leerlingen en hun docenten is deze week te gast op de mavo-locatie Poortwijk. Zij zijn hier in het kader van het Erasmus+-project Exactly Exact, waarbij water, astronomie en duurzaamheid centraal staan.

 

De afgelopen jaren hebben meerdere leerlingen uit diverse leerjaren op Poortwijk deelgenomen aan de uitwisselingsprojecten van 'Exactly Exact'. Zij brachten met docenten een bezoek aan Frankrijk, Spanje, Denemarken en Italië. Nu is het tijd voor een tegenbezoek van buitenlandse leeftijdgenoten, waarbij Engels de voertaal is.

 

Deze week staan de activiteiten in het teken van water. Bij het welkom op maandag vonden de leerlingen in hun Willem-rugzak onder meer een Dopper, de herbruikbare waterfles die in Nederland is bedacht en inmiddels de wereld verovert. In de middag hielden zij een afvalrace, waarbij het zaak was om zoveel mogelijk 'afval' in te zamelen.

 

De groep buitenlandse en Hoeksche Waardse leerlingen brengt deze week ook een bezoek aan Futureland en de Maeslantkering, er staat een City Tour in Rotterdam op het programma en een bezoek aan natuureiland Tiengemeten. De uitwisseling wordt afgesloten met een internationaal feest.

 

'Exactly Exact' is een van de projecten in het kader van het grote Erasmus+-project dat financieel wordt ondersteund door de Europese Unie. Andere projecten zijn 'Building bridges' over verleden, heden en toekomst en 'Moving waters, how water shapes us' waarbij de invloed van water centraal staat. Deze projecten zijn voor de leerlingen bij uitstek geschikt om sociale vaardigheden te ontwikkelen, te reizen, nieuwe mensen te ontmoeten en uitdagingen aan te gaan.

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer