fbpx

Nieuws

 

Renée beste van Zuid-Holland bij The Big Challenge

Congrats voor tto-leerling Renée Baanvinger uit V2! Zij heeft de hoogste score van Zuid-Holland behaald bij The Big Challenge, een online game waarbij leerlingen hun Engelse vaardigheden kunnen testen. Dat heeft Renée heel goed gedaan. Niet alleen provinciaal. landelijk behaalde zij de vierde plaats bij de in totaal 952 deelnemers.

 

Renée reageerde verrast op haar hoge score en speciale oorkonde die haar werd uitgereikt door docent Engels Martijn van der Laan. Twee jaar geleden koos zij heel bewust voor tweetalig onderwijs (tto) op CSG Willem van Oranje, in haar jeugd heeft ze namelijk 2,5 jaar in Amerika gewoond. ,,Dat is een voordeel, maar als ik geen tto had gedaan, waarbij je veel Engels spreekt en leest, was mijn kennis van het Engels wel veel meer weggezakt.''

 

Behalve Renée waren er meer tto-leerlingen die hoog scoorden bij de online games. Douwe de Boer eindigde als tweede van Zuid-Holland, Samantha Seuren en Tristan Pouw behaalden een gedeelde vierde plek.

 

Ook de reguliere havo-leerlingen scoorden goed: Pauline Vroegindewey eindigde als 9e in deze groep, Julien Hoeijmans als 13e en Emerson Sluijmers als nummer 19 van de in totaal 752 deelnemers.

 

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer