Nieuws

 

Docente wint Rabobank Cultuurprijs 2019

Pauline van der Wijk, docente beeldende kunst op onze school, heeft  de Rabobank Cultuurprijs 2019 gewonnen. De jury was unaniem lovend over haar double expose-werk, waarbij zij twee foto-opnames over elkaar op hetzelfde stuk film afdrukt. Op die manier gaf zij vorm aan het thema 'Ruimte' dat aan de wedstrijd was gekoppeld. Door meerdere ruimtes letterlijk te laten samensmelten ontstaat nieuwe ruimte in plek en tijd.

 

Pauline had niet alleen eigen werk ingezonden voor de Rabobank Cultuurprijs 2019, maar ook drie leerlingen enthousiast gemaakt om mee te doen in de categorie tot 21 jaar. Zij waren gisteren ook aanwezig bij het bekend maken van de prijs in Galerie Kunstkijk in Oud-Beijerland. Deze Cultuurprijs voor jong talent werd gewonnen door Marit van As, oud-leerling van De Willem!

 

De Publieksprijs bij deze kunstwedstrijd was voor Ankie de Groot die letterlijk de ruimte van de galerie had gebruikt voor haar installatie 'Warmte in de ruimte'.

Foto's: Stéphan van Rijt

 

 

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer