Voor de
ouders

 

Ziek melden - verlof opnemen

Bij ziekte van een leerling stellen ouders zo spoedig mogelijk de school op de hoogte. Dit gebeurt telefonisch door te bellen met 0186-634343.

 

Is een leerling weer hersteld, wilt u dit dan doorgeven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (locatie Zoomwijck) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (locatie Poortwijk), zodat wij de ziekteperiode kunnen afsluiten in Magister. Als u in de mail de naam, klas en de reden en duur van het verzuim aangeeft, is het niet nodig om de speciale (gele) absentiekaart in de leveren. Maakt u wel gebruik van deze kaart, dan kan deze voorzien van een handtekening van de ouder in de speciale bus bij het desbetreffende secretariaat worden gestopt. 

 

School gaat ervan uit dat een leerling die is ziek gemeld, na het weekend de lessen weer bijwoont. Is de leerling nog niet hersteld, dan dient hij/zij op maandag opnieuw te worden afgemeld.


Ziek tijdens schooltijd

Een zieke leerling meldt zich af bij het afdelingssecretariaat. Deze kan contact opnemen met thuis of er iemand aanwezig is. Van ouders wordt gevraagd de school te bellen als de leerling thuis is aangekomen. Gezien de verantwoordelijkheid die de school draagt voor de leerling tijdens de lesuren, is melding van de thuiskomst van de leerling noodzakelijk. Leerlingen in de bovenbouw moeten zelf bellen zodra ze thuis zijn.

 

Controle

Absentmeldingen worden regelmatig gecontroleerd met een telefoontje naar huis. 

 

Andere reden van verzuim/verlof

Als een leerling om andere redenen dan ziekte moet verzuimen, wordt daarvoor vooraf toestemming gevraagd aan de schoolleiding (eigen conrector/teamleider). Het gaat dan om verlof voor theorie- of rij-examen of huwelijksjubileum. Ook voor een bezoek aan de tandarts of orthodontist is een briefje noodzakelijk.

 

Verzuim

Leerlingen die verzuimen, worden geregistreerd. Als dit vaak gebeurt en/of langdurig zonder toestemming dan wordt dit gemeld bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Dat gebeurt ook als een leerling meer dan negen keer te laat op school of in de les komt. Luxe verzuim i.v.m. familiebezoek of vakantie wordt ook gemeld.

 

Informatie

Het uitgebreide Protocol Ziekteverzuim vindt u hier

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer