Skip to main content

Brugklas

Op CSG Willem van Oranje vinden wij het belangrijk dat je goed tot je recht komt, zodat je het beste uit jezelf haalt. Wij bieden daarvoor een goede en uitdagende leeromgeving met duidelijke regels, een leuke sfeer en respect voor elkaar en de medemens.


Je vindt hier alle informatie die voor jullie van belang is. Mis je nog iets? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zit je nu in groep 7 of 8 en heb je interesse in onze school?

Je bent van harte welkom! Ieder schooljaar houden wij verschillende activiteiten waarbij je kunt kennismaken met CSG Willem van Oranje. Of De Willem zoals heel veel leerlingen de school noemen. Je vindt hier allerlei informatie, lees het eens door dan leer je onze school al een beetje kennen. Op de pagina Kennismaking staat welke activiteiten er allemaal zijn.

Lees verder voor meer informatie over ons middelbaar onderwijs.

 

Tweejarige brugklas

Na de basisschool ga je naar het middelbaar onderwijs. Met ingang van schooljaar 2023/2024 hebben wij een tweejarige brugklas, ook wel verlengde brugklas genoemd. Op die manier kun je in de eerste twee jaar van de middelbare school rustig groeien. 

Afhankelijk van het schooladvies dat je krijgt, begin je in de tweejarige brugklas voor mavo, mavo/havo, (tweetalig) havo/vwo of (tweetalig) vwo.

 

Ga je naar de verlengde mavo- of mavo/havo-brugklas dan volg je de lessen op locatie Poortwijk aan de Polderlaan 2. Op locatie Zoomwijck, aan de Randweg 2, begin je in de (tweetalige) havo/vwo- en vwo-brugklas. Na de tweejarige vwo-brugklas kun je (tweetalig) atheneum en (tweetalig) gymnasium volgen. Meer informatie over onze onderwijsvormen staat ook in het hoofdstuk Ons Onderwijs.

 

Nieuwe Mavo

Op mavo-locatie Poortwijk wordt de Nieuwe Mavo aangeboden. Dit betekent dat het onderwijs praktijkgerichter gaat worden, waardoor je als leerling beter wordt voorbereid op de maatschappij. De bekende talenturen die leerlingen al langer volgen, worden uitgebouwd tot vijf talentklassen: kunst & expressie; science & technologie; mens & gezondheid; economie & ondernemen; ict & ontwerp. 

 

In de tweejarige mavo- en mavo/havo-brugklas gaan de leerlingen eerst alle talenten verkennen. In het tweede jaar ontdekken ze verder wat bij hen past. Dat gebeurt in de talentklassen, door bedrijfsbezoeken en het omgaan met actuele onderwerpen als klimaatverandering en digitale valuta. Met deze kennis en ervaring kunnen leerlingen in de bovenbouw beter voorbereid een profiel kiezen dat aansluit bij de vervolgstudie die ze willen doen.

 

 

Huiswerkluw

Op De Willem willen we de lessen zo inrichten dat je zo min mogelijk schoolwerk thuis hoeft te doen. We noemen dat ook wel huiswerkluw. Op die manier houd je ook tijd over voor sport of andere activiteiten.

 

Extra's
Wij vinden het heel belangrijk dat je op een leuke manier kennismaakt met elkaar, onze school, de docenten, de vakken en alle extra’s waaruit je straks kunt kiezen. Dat begint al tijdens de introductieweek aan het begin van het nieuwe schooljaar.

Verder organiseren wij in de brugklas allerlei excursies en projecten en kun je meedoen met heel veel activiteiten zoals sportdagen, de schoolband en een toneelgroep. Voor je het weet is het jaar alweer voorbij en sluiten we je eerste schooljaar af met een groot feest.

 

Schoolboeken

Voordat het nieuwe schooljaar begint, levert VanDijk de lesboeken voor de leerlingen. Het boekenpakket wordt door school besteld, waarna alle leerlingen hun boekenpakket thuis krijgen afgeleverd. De leerling ontvangt op zijn/haar schoolmail bericht wanneer de boeken door PostNL worden bezorgd.

De Willem: toekomstgericht, uniek en verbonden.