Groep 7/8

 

Brugklas

Kennismaking

Zit je nu in groep 7 of 8 en heb je interesse in onze school? Je bent van harte welkom! Dit schooljaar houden wij weer verschillende activiteiten waarbij je kunt kennis maken met CSG Willem van Oranje. Of De Willem zoals heel veel leerlingen de school noemen. Je vindt hier allerlei informatie, lees het eens door dan leer je onze school al een beetje kennen. Op de pagina Kennismaking staat welke activiteiten er allemaal zijn. Hieronder vind je ook nog algemene informatie over wat je kunt verwachten op het middelbaar onderwijs.

 

Algemene informatie

Na de basisschool ga je naar het middelbaar onderwijs. Daar kom je in de brugklas, het eerste jaar van de middelbare school. Afhankelijk van het schooladvies dat je hebt gekregen, is dat op CSG Willem van Oranje de brugklas voor mavo, mavo/havo, (tweetalig) havo, havo/vwo of (tweetalig) vwo.

Op de locatie Poortwijk (Polderlaan 2) zitten de mavo en de mavo-/havo-brugklas, op de locatie Zoomwijck (Randweg 2) volg je (tweetalig) havo- en vwo-onderwijs. Op het vwo kun je (tweetalig) atheneum en (tweetalig) gymnasium volgen. Meer informatie over onze onderwijsvormen staat ook in het hoofdstuk Ons Onderwijs.

 

Extra's
Wat we op CSG Willem van Oranje heel belangrijk vinden, is dat je op een leuke manier kennismaakt met elkaar, onze school, de docenten, de vakken en alle extra’s waaruit je straks kunt kiezen. Dat begint al tijdens de introductieweek. Verder organiseren wij in de brugklas allerlei excursies en projecten en kun je meedoen met heel veel activiteiten zoals sportdagen, de schoolband en een toneelgroep. Voor je het weet is het jaar alweer voorbij en sluiten we je eerste schooljaar af met een groot feest.

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer