Buitenlesactiviteiten

Op CSG Willem van Oranje vinden wij het belangrijk dat je goed tot je recht komt, zodat je het beste uit jezelf haalt. Wij bieden daarvoor een goede en uitdagende leeromgeving met duidelijke regels, een leuke sfeer en respect voor elkaar en de medemens.


Je vindt hier alle informatie die voor jullie van belang is. Mis je nog iets? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

CSG Willem van Oranje is een actieve school waar ook buiten de normale lestijden nog van alles gebeurt, de zogeheten buitenlesactiviteiten. We zetten de buitenlesactiviteiten hieronder op een rij:

 

Schoolband
Dit is een actieve groep  leerlingen die onder leiding staat van onze muziekdocent. Iedereen die een instrument bespeelt of van zingen houdt, is welkom bij de wekelijkse repetities op vrijdagavond. Hoogtepunt voor de schoolband is de gezamenlijke theateruitvoering met de toneelgroep, die ieder jaar op drie avonden in april wordt gehouden. Zing je graag of speel je een instrument? Meld je dan aan voor de schoolband. De oproep om mee te doen zie je vanzelf op posters in de school en op deze site verschijnen. 

Toneelgroep
De toneelgroep komt iedere vrijdag na de herfstvakantie van 18.30 tot 20.30 uur op Zoomwijck bij elkaar om te repeteren. In overleg met de docenten wordt een complete voorstelling in elkaar gezet of een bestaand stuk op eigen wijze ingevuld. De regie is in handen van mevrouw A. Elderson en mevrouw R. van der Wolf.

Open Podium
Drie keer per jaar is er op school een Open Podium. Iedereen die daar wil optreden voor publiek is van harte welkom. Het Open Podium wordt aangekondigd met posters en staat op de website. Daar kun je je ook opgeven. 

Lunchpauzeconcert
Een andere activiteit op onze school zijn de Lunchpauzeconcerten. Deze worden een aantal keren per jaar gegeven tijdens de lunchpauze van 12.35 uur tot 12.55 uur in de aula op Zoomwijck. De lunchpauzeconcerten zijn voor de leerlingen van De Willem een mooie gelegenheid om muziek te maken en/of er van te genieten. Dat kan solo, maar ook met medeleerlingen. Heb je zin om mee te doen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Licht en geluid-crew
Leerlingen die geen muzikant of toneelspeler zijn, maar wel interesse hebben in techniek, zijn ook van harte welkom om zich in te zetten voor de schoolband en de toneelgroep. Licht en geluid worden bij de uitvoeringen door de leerlingen zelf geregeld. Heb je interesse, meld je dan aan bij conciërge D. Meulmeester.

Sporttoernooien
Naast de vaste sportlessen worden op CSG Willem van Oranje tijdens het schooljaar ook sporttoernooien gehouden. Daarbij komen verschillende sporten aan bod, zoals volleybal en badminton. De sporttoernooien worden aangekondigd door de docenten bewegingsonderwijs, op de website en het prikbord.

Uitstapje
Ieder schooljaar gaan we op stap naar een pretpark. Dit wordt altijd aangekondigd op de website en het beeldscherm in de aula. Iedereen die mee wil, kan zich in de weken ervoor online inschrijven. Gebruik bij het aanmelden wel het mailadres met je leerlingnummer voor @dewillem.nl

Schoolfeest
Een paar keer per jaar wordt er een feest georganiseerd voor de verschillende klassen of de onder- of bovenbouw. Deze feesten hebben meestal een thema en worden gehouden in een horecagelegenheid in de regio.

Klassenuitje
Gedurende het schooljaar organiseren de meeste klassen op onze school een klassenuitje. Dat kan een uitstapje buiten de deur zijn of een gezellige avond bij een van de leerlingen. De leerlingen organiseren dit zelf, in overleg met de mentor.

De Willem: toekomstgericht, uniek en verbonden.

Locatie Zoomwijck

Randweg 2
3263 RA Oud-Beijerland
tel. 0186-634343

Locatie Poortwijk

Polderlaan 2
3261 ZA Oud-Beijerland
tel. 0186-634345

Postadres

Postbus 1390
3260 AJ Oud-Beijerland

De school is telefonisch bereikbaar (ma-vr) van 8.30 uur tot 16.30 uur. 
(Ziekmeldingen kunnen eerder worden doorgegeven)

Informatie

Snelmenu