Skip to main content

Buitenlesactiviteiten

Op CSG Willem van Oranje vinden wij het belangrijk dat je goed tot je recht komt, zodat je het beste uit jezelf haalt. Wij bieden daarvoor een goede en uitdagende leeromgeving met duidelijke regels, een leuke sfeer en respect voor elkaar en de medemens.


Je vindt hier alle informatie die voor jullie van belang is. Mis je nog iets? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

CSG Willem van Oranje is een actieve school waar ook buiten de normale lestijden nog van alles gebeurt, de zogeheten buitenlesactiviteiten. We zetten de buitenlesactiviteiten hieronder op een rij:

 

Schoolband
Dit is een actieve groep  leerlingen die onder leiding staat van een muziekdocent. Iedereen die een instrument bespeelt of van zingen houdt, is welkom bij de wekelijkse repetities op woensdag van 16.00 tot 18.00 uur. Hoogtepunt voor de schoolband is de gezamenlijke theateruitvoering met de toneelgroep, die ieder jaar op een aantal avonden in april wordt gehouden. Zing je graag of speel je een instrument? Meld je dan aan voor de schoolband. De oproep om mee te doen zie je vanzelf op posters in de school en op deze site verschijnen. 

Toneelgroep
De toneelgroep komt na de herfstvakantie iedere woensdag op Zoomwijck bij elkaar om te repeteren. In overleg met de docenten wordt een complete voorstelling in elkaar gezet of een bestaand stuk op eigen wijze ingevuld. De regie is in handen van mw A. Elderson en mw R. van der Wolf.

Open Podium
Een aantal keren per jaar organiseren we een Open Podium. Iedereen die daar wil optreden voor publiek is van harte welkom. Het Open Podium wordt aangekondigd met posters en staat op de website. Daar kun je je ook opgeven. 

Licht en geluid-crew
Leerlingen die geen muzikant of toneelspeler zijn, maar wel interesse hebben in techniek, zijn ook van harte welkom om zich in te zetten voor de schoolband en de toneelgroep. Licht en geluid worden bij de uitvoeringen door de leerlingen zelf geregeld. Heb je interesse, meld je dan aan bij conciërge D. Meulmeester.

Sporttoernooien
Naast de vaste sportlessen worden op CSG Willem van Oranje tijdens het schooljaar ook sporttoernooien gehouden. Daarbij komen verschillende sporten aan bod, zoals volleybal en badminton. De sporttoernooien worden aangekondigd door de docenten bewegingsonderwijs, op de website en het prikbord.

Uitstapje
Ieder schooljaar gaan we op stap naar een pretpark. Dit wordt altijd aangekondigd op de website en het beeldscherm in de aula. Iedereen die mee wil, kan zich in de weken ervoor online inschrijven. Gebruik bij het aanmelden wel het mailadres met je leerlingnummer voor @dewillem.nl

Schoolfeest
Een paar keer per jaar wordt er een feest georganiseerd voor de verschillende klassen of de onder- of bovenbouw. Deze feesten hebben meestal een thema en worden gehouden in een horecagelegenheid in de regio.

Klassenuitje
Gedurende het schooljaar organiseren de meeste klassen op onze school een klassenuitje. Dat kan een uitstapje buiten de deur zijn of een gezellige avond bij een van de leerlingen. De leerlingen organiseren dit zelf, in overleg met de mentor.

De Willem: toekomstgericht, uniek en verbonden.