Decaan

Op CSG Willem van Oranje vinden wij het belangrijk dat je goed tot je recht komt, zodat je het beste uit jezelf haalt. Wij bieden daarvoor een goede en uitdagende leeromgeving met duidelijke regels, een leuke sfeer en respect voor elkaar en de medemens.


Je vindt hier alle informatie die voor jullie van belang is. Mis je nog iets? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Profiel - en studiekeuze
 
Onderbouw:
In de onderbouw krijgen alle leerlingen tijdens het mentorles het onderdeel keuzebegeleiding. In het derde jaar wordt een advieskeuzetest afgenomen en is er (verplichte) vakkenvoorlichting voor de havo- en vwo-leerlingen. Meer informatie over havo- en vwo-profielen vind je hieronder:
 
 
Alles over de verschillende profielen vind je terug in onderstaande links:
 
 

Op de mavo wordt een beroeps-interessetest gemaakt. Naar aanleiding van de test en voorlichting wordt een vakkenpakket (mavo) gekozen:  

Online presentatie vakkeuze mavo 2

Online presentatie Vakkenpakketkeuze mavo 3

 

 
 
Bovenbouw
In de bovenbouw wordt er verder gewerkt aan de studiekeuze, onder meer met behulp van Qompas. Qompas helpt scholieren bij het maken van deze keuzes, door ze te laten ontdekken wat ze leuk vinden en waar hun talenten liggen. Voor meer informatie www.qompas.nl/scholen/
 
Overstappen
Als een leerling wil overstappen van mavo 4 naar havo 4, kijk dan naar het volgende filmpje en lees de extra informatie:
 
In geval van overstap van havo 5 naar vwo 5 lees dan deze informatie:
 
 
Rol van de decaan:
De decaan kan leerlingen ook adviseren over een te kiezen profiel of studierichting. Voor ouders worden er decaanavonden gehouden. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging; de data van de decaanavonden zijn terug te vinden in de agenda op www.dewillem.nl.
 
Beide locaties van onze school hebben een eigen decaan:
 
Zoomwijck:
Patricia Keijzer, zij is aanwezig op dinsdag en donderdag van 8.00 - 16.30 uur. Haar kantoor zit op de eerste verdieping, links van het Tweede Fase-secretariaat. Bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..zoomwijck@dewillem.nl
 
 
Poortwijk:
Marco van den Berg, de donderdag is zijn decaandag. Hij is bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..poortwijk@dewillem.nl
 
Belangrijke berichten:
Bericht voor H5 en V6: Heb je een studiekeuze gemaakt? Vul dan dit formulier in om LOB officieel af te sluiten!
 
 

Interessante achtergrondartikelen over studeren en werken:

https://www.ad.nl/binnenland/weet-je-nog-niet-precies-waar-jouw-toekomst-ligt-kies-voor-een-brede-opleiding~a4d20547/

https://uitgeverij-aan-de-slag.foleon.com/aan-de-slag/studiekeuze-ezine-zuid-holland-noord-holland-utrecht-gelderland-cover/

https://www.ad.nl/werk/wat-is-het-bestbetaalde-beroep-van-nederland~a2855320/

https://watkoststuderen.nl/

 

 

 

De Willem: toekomstgericht, uniek en verbonden.

Locatie Zoomwijck

Randweg 2
3263 RA Oud-Beijerland
tel. 0186-634343

Locatie Poortwijk

Polderlaan 2
3261 ZA Oud-Beijerland
tel. 0186-634345

Postadres

Postbus 1390
3260 AJ Oud-Beijerland

De school is telefonisch bereikbaar (ma-vr) van 8.30 uur tot 16.30 uur. 
(Ziekmeldingen kunnen eerder worden doorgegeven)

Informatie

Snelmenu