Skip to main content

Decaan

Op CSG Willem van Oranje vinden wij het belangrijk dat je goed tot je recht komt, zodat je het beste uit jezelf haalt. Wij bieden daarvoor een goede en uitdagende leeromgeving met duidelijke regels, een leuke sfeer en respect voor elkaar en de medemens.


Je vindt hier alle informatie die voor jullie van belang is. Mis je nog iets? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Decaanvoorlichting Profielkeuze 29 januari. Klik hier voor meer informatie over profielen en vakken.

 

Presentatie Decaanavond Mavo 2 2024

Presentatie Decaanavond Mavo 3 2024

 

De decaan adviseert leerlingen over een te kiezen profiel of studierichting. In samenspraak met de betrokken conrectoren en mentoren zetten zij het LOB-traject in gang.  We noemen de decaan daarom ook loopbaanbegeleider.

Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) is bedoeld om leerlingen meer zicht te geven op hun kwaliteiten en mogelijkheden zodat ze een passende vervolgopleiding kunnen kiezen na het behalen van hun diploma.

 

De decaan organiseert ook decaanavonden voor ouders. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging; de data van deze decaanavonden zijn terug te vinden in de agenda op https://dewillem.nl/agenda

 

Beide locaties van onze school hebben een eigen decanaat.

Op locatie Zoomwijck is Stephanie Kruijthof de loopbaanbegeleider. Zij is aanwezig op dinsdag en donderdag van 8.00 tot 16.30 uur en zit in het kantoor naast het Tweede Fase-secretariaat. Heb je vragen of wil je meer informatie over een studie, loop dan gerust bij haar binnen of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Leerlingen en/of ouders die vragen hebben over vervolgstudie of studiekeuze kunnen deze stellen aan de conrector van de desbetreffende afdeling.

 

Handige informatie over het maken van een studiekeuze is ook hier te vinden. De studiekeuzegidsen waarover wordt gesproken, zijn binnenkort ook beschikbaar op school.

 

Op locatie Poortwijk is Marco van den Berg de decaan. De donderdag is zijn decaandag. Hij is bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..poortwijk@dewillem.nl

 
 
Onderbouw
In de onderbouw krijgen alle leerlingen tijdens het mentorles het onderdeel keuzebegeleiding. In het derde jaar wordt een advieskeuzetest afgenomen en is er (verplichte) vakkenvoorlichting voor de havo- en vwo-leerlingen.
 
 

Op de mavo wordt een beroeps-interessetest gemaakt. Naar aanleiding van de test en voorlichting wordt een vakkenpakket (mavo) gekozen. Na de voorlichting over de vakkeuze wordt de informatie hier gedeeld.

 

Bovenbouw

In de bovenbouw wordt er verder gewerkt aan de studiekeuze, onder meer met behulp van Qompas. Qompas helpt scholieren bij het maken van deze keuzes, door ze te laten ontdekken wat ze leuk vinden en waar hun talenten liggen. 
Voor meer informatie www.qompas.nl/scholen/
 
Bericht voor H5 en V6: Heb je een studiekeuze gemaakt? Vul dan dit formulier in om LOB officieel af te sluiten!
 
 
Overstappen
Wil je met je mavo-diploma verder op de havo? Dat is zeker mogelijk. Meneer Van den Berg kan jou vertellen wat daarvoor nodig is.
 
Als je na je havo-diploma het vwo wilt volgen, kan dat ook. Vraag jouw conrector wat je daarvoor moet doen.
 
 
 
 

 

De Willem: toekomstgericht, uniek en verbonden.