Kennismakingsactiviteiten

Op CSG Willem van Oranje vinden wij het belangrijk dat je goed tot je recht komt, zodat je het beste uit jezelf haalt. Wij bieden daarvoor een goede en uitdagende leeromgeving met duidelijke regels, een leuke sfeer en respect voor elkaar en de medemens.


Je vindt hier alle informatie die voor jullie van belang is. Mis je nog iets? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kom kennismaken!

 

Ieder schooljaar organiseren wij op CSG Willem van Oranje allerlei activiteiten waarop je kunt kennismaken met onze school. Dat zijn de  Onderwijsmarkten op basisscholen. Live@DeWillem! en de Open Avonden en Informatieavonden op beide locaties.

Je vindt hieronder de data van de activiteiten met een korte omschrijving.

 

Onderwijsmarkt, 19.00 - 21.00 uur

di. 24 okt.: IKC De Schelf, ‘s-Gravendeel

di. 7 nov.:  cbs Sabina v. Egmond/obs De Klinker, Oud-Beijerland

 

Op de onderwijsmarkten kun je kennismaken met de vier middelbare scholen in de Hoeksche Waard. Ze staan daar allemaal met een eigen kraam, waar je informatie kunt krijgen en natuurlijk ook jouw vragen kunt stellen. Er zijn bovendien twee voorlichtingsrondes in de lokalen waar de aanwezige scholen meer vertellen over hun onderwijs en wat je kunt verwachten op de middelbare school.

 

Live@DeWillem!

Week 46: 13 t/m 17 november

 

Als leerling van groep 7 of 8 weet je natuurlijk precies hoe het is om op de basisschool te zitten. Maar hoe gaat dat in de brugklas op de middelbare school? Dat vertellen wij graag tijdens Live@DeWillem!, waarbij je een aantal interessante lessen kunt volgen bij onze docenten. Ontmoet ook onze huidige brugklassers, zij zijn al helemaal gewend en kunnen jou van alles vertellen. Jouw juf of meester ontvangt de uitnodiging om jullie in te schrijven voor het volgen van de lessen op locatie Poortwijk of Zoomwijck. 

 

Open Avonden

vrijdag 8 december 2023, 17.00 - 21.00 uur

Locatie Zoomwijck: (tweetalig) havo en (tweetalig) vwo

 

vrijdag 12 januari 2024, 17.00 - 21.00 uur

Locatie Poortwijk: mavo/havo-brugklas, mavo 1, 2, 3 en 4 

 

Je bent van harte welkom op de Open Avonden op CSG Willem van Oranje! Altijd weer een goede manier om onze school beter te leren kennen. In de lokalen is van alles te beleven; je kunt er lessen bijwonen, ontdekken welke vakken er worden gegeven, leerlingen leren kennen en docenten ontmoeten. 

 

Wij vinden het belangrijk dat jij je goed voelt en het naar je zin hebt op onze school, dan gaat het leren ook veel makkelijker. Tijdens de Open Avond is er alle tijd om, samen met je ouders, rustig rond te lopen in het schoolgebouw en overal een kijkje te nemen. Als je vragen hebt, kun je die natuurlijk ook stellen in de lokalen en bij de Meet & Greet in de aula.

 

Informatieavond Nieuwe leerlingen

woensdag 7 februari 2024, 18.30 - 21.00 uur, locatie Poortwijk

donderdag 8 februari 2024, 18.30 - 21.00 uur, locatie Zoomwijck 

 

Weet jij al welke middelbare school het wordt, twijfel je nog of hebben jij en jouw ouder(s) vragen waarop je antwoord wilt voordat je een keuze maakt? Kom dan zeker naar de Informatieavond op locatie Zoomwijck en/of locatie Poortwijk. 

Op deze avond vertellen wij je nog veel meer over onze school in het algemeen, over het tweetalig onderwijs (tto), het gymnasium, de creatieve lessen en over de Nieuwe Mavo. Natuurlijk is er ook alle tijd om uitgebreid rond te kijken in ons gebouw.

 

 

In de week van 25 t/m 29 maart 2024 kunnen leerlingen van groep 8 zich aanmelden bij het middelbaar onderwijs. 

Bij wet is bepaald dat er één vast aanmeldweek moet zijn. 

 

Wij zijn De Willem! Jij straks ook?

 

 

Wij hebben twee locaties:

- op locatie Zoomwijck wordt havo- en vwo-onderwijs gegeven. Vanaf 2023-2024 hebben we een tweejarige brugklas. 

- op locatie Poortwijk vind je onze tweejarige mavo- en mavo/havo-brugklas en mavo 3 en 4.

 

Overige informatie

Alle kennismakingsactiviteiten worden ook steeds aangekondigd op deze site en sociale media. Houd ook onze Facebook-pagina en Instagram in de gaten!

 

 

De Willem: toekomstgericht, uniek en verbonden.

Locatie Zoomwijck

Randweg 2
3263 RA Oud-Beijerland
tel. 0186-634343

Locatie Poortwijk

Polderlaan 2
3261 ZA Oud-Beijerland
tel. 0186-634345

Postadres

Postbus 1390
3260 AJ Oud-Beijerland

De school is telefonisch bereikbaar (ma-vr) van 8.30 uur tot 16.30 uur. 
(Ziekmeldingen kunnen eerder worden doorgegeven)

Informatie

Snelmenu