Tweetalig onderwijs (tto)

Op CSG Willem van Oranje vinden wij het belangrijk dat je goed tot je recht komt, zodat je het beste uit jezelf haalt. Wij bieden daarvoor een goede en uitdagende leeromgeving met duidelijke regels, een leuke sfeer en respect voor elkaar en de medemens.


Je vindt hier alle informatie die voor jullie van belang is. Mis je nog iets? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leerlingen die op onze school tto volgen, krijgen de eerste drie schooljaren minimaal de helft van de vakken in het Engels aangeboden. De voertaal tijdens deze lessen is Engels en ook de boeken zijn in het Engels. Het leren van de lesstof en de Engelse taal gaat al doende.

Kies je voor tweetalig onderwijs, dan start je in de tto havo/vwo-brugklas of tto vwo-brugklas. Vanaf het tweede jaar volg je tweetalig havo, atheneum of gymnasium. De tto-opleiding biedt een aantal extra’s en is daardoor duurder dan het reguliere onderwijs. Tweetalig onderwijs brengt extra kosten met zich mee ten opzichte van het reguliere havo-/vwo-programma. Deze kosten worden gemaakt voor extra lessen Engels, het IB-programma, sportclinics, tto-dagexcursies, speaking contests, theaterbezoek, native speakers en tto-workshops. Voor alle leerjaren is dit bedrag € 250,00.

 

Deze kosten worden ruimschoots vergoed door de enorme taalontwikkeling die tto-leerlingen doormaken. Die taalontwikkeling gaat zo snel dat tto-leerlingen dromen en denken in het Engels. Cijfers tonen bovendien aan dat tto-leerlingen doorgaans hoger scoren bij andere vakken. In de examenklassen wordt het tto afgesloten met een International Baccalaureate-examen (IB). Het IB-certificate bevestigt het niveau van near-native speaker en geeft toegang tot buitenlandse universiteiten en colleges. Meer informatie over tto vind je bij Ons Onderwijs: TTO

 

Op de mavo staat internationalisering centraal, bij verschillende Europese projecten is er veel contact met leerlingen van scholen in andere landen. De voertaal bij deze projecten is Engels. 

 

De Willem: toekomstgericht, uniek en verbonden.

Locatie Zoomwijck

Randweg 2
3263 RA Oud-Beijerland
tel. 0186-634343

Locatie Poortwijk

Polderlaan 2
3261 ZA Oud-Beijerland
tel. 0186-634345

Postadres

Postbus 1390
3260 AJ Oud-Beijerland

De school is telefonisch bereikbaar (ma-vr) van 8.30 uur tot 16.30 uur. 
(Ziekmeldingen kunnen eerder worden doorgegeven)

Informatie

Snelmenu