Missie en visie

Op CSG Willem van Oranje vinden wij het belangrijk dat je goed tot je recht komt, zodat je het beste uit jezelf haalt. Wij bieden daarvoor een goede en uitdagende leeromgeving met duidelijke regels, een leuke sfeer en respect voor elkaar en de medemens.


Je vindt hier alle informatie die voor jullie van belang is. Mis je nog iets? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als CSG Willem van Oranje staan wij ergens voor en weten we wat voor school we willen zijn voor onze leerlingen en ons personeel. Wij noemen dat onze missie: Wij gunnen onze leerlingen een veilige en fijne schooltijd, die hen voorbereidt op hun rol in een snel veranderende samenleving. Dat maken wij waar in een uitdagende en gestructureerde leeromgeving. We werken vanuit een christelijke levensvisie waarbij respect, aandacht en verantwoordelijkheid leiding zijn.

In het kort kun je het ook zo zeggen:

Wij willen dat onze leerlingen zich thuis voelen op onze school, interessante lessen kunnen volgen en zichzelf kunnen zijn. 

Drie woorden zijn daarbij belangrijk, we noemen ze onze kernwaarden:


Toekomstgericht

We zetten ons actief in voor een duurzame toekomst en streven naar een samenleving met vrede, gezondheid en geluk. In de lessen combineren we de goede dingen ‘van vroeger’ met interessante ontwikkelingen van nu. 


Uniek

Iedereen is uniek, anders dan anderen, je mag er zijn! 


Verbonden

Iedereen wil ergens bij horen en gezien worden. School is een plek waar je samen leert, samen leeft en aandacht hebt voor je omgeving, dichtbij en ver weg.


Visie

CSG Willem van Oranje is een christelijke scholengemeenschap. Wij willen een school zijn met een eigen karakter en bieden christelijk geïnspireerd onderwijs. Wij verwachten niet van onze leerlingen dat zij geloven of dat zij dat op dezelfde manier doen. Wel verwachten wij respect voor onze uitgangspunten. We zijn er samen verantwoordelijk voor dat onze leerlingen zich ontwikkelen tot betrokken burgers die oog hebben voor de wereld en de mensen om hen heen.

De Willem: toekomstgericht, uniek en verbonden.

Locatie Zoomwijck

Randweg 2
3263 RA Oud-Beijerland
tel. 0186-634343

Locatie Poortwijk

Polderlaan 2
3261 ZA Oud-Beijerland
tel. 0186-634345

Postadres

Postbus 1390
3260 AJ Oud-Beijerland

De school is telefonisch bereikbaar (ma-vr) van 8.30 uur tot 16.30 uur. 
(Ziekmeldingen kunnen eerder worden doorgegeven)

Informatie

Snelmenu