Leerlingen van
de Willem

 

Leerlingenraad

LEERLINGENRAAD ZOOMWIJCK 

De leerlingenraad is een organisatie door leerlingen, voor leerlingen.

Wij houden ons voornamelijk bezig met twee doelen:

 • Het opkomen voor de leerling;
 • Het leven op school zo leuk mogelijk maken.

Ons motto is dan ook:

‘Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker.‘
Wij vinden de rechten en de plichten van de leerlingen erg belangrijk. Deze zijn vastgesteld in het leerlingenstatuut, dat wij samen met het schoolbestuur hebben opgesteld. Regelmatig hebben wij vergaderingen met de directie. Ook zitten er leerlingen in de Medezeggenschapsraad. Zo komen wij op voor de leerling. De leerlingenraad staat voor jouw problemen altijd paraat. Denk je bijvoorbeeld dat je op school benadeeld wordt, kom dan naar ons toe! Wij kunnen je dan altijd helpen met het oplossen van jouw probleem als je er zelf niet zo goed uitkomt. Ook staan wij erg open voor suggesties en ideeën van leerlingen.

 

De laatste jaren hebben we al veel dingen hier op school geregeld, denk bijvoorbeeld aan het buddy-plan, veranderingen in het PTA, maar ook zaken die veel meer op de korte termijn spelen zoals het deblokkeren van handige sites en het regelen van studielokalen tijdens de SE-weken.


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en acties? Volg ons op Instagram: @leerlingenraadwvo

 

Goede doelen


Elk jaar houden wij acties en dus ook dit jaar. Deze acties zijn bijvoorbeeld het verkopen van donuts, broodjes kroket en andere lekkernijen. Het geld dat wij hiermee ophalen gaat elk jaar naar een goed doel.


Dit jaar is het goede doel van de leerlingenraad stichting Twarne die geld inzamelt om beperkte kinderen dolfijntherapie te kunnen laten volgen. De stichting heeft hiervoor veel geld nodig en wij willen daar bij helpen. 

Wij gaan daarom als leerlingenraad dit schooljaar proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting Twarne zodat we als school een mooie bijdrage kunnen leveren.

 

 Hoe kun je de leerlingenraad bereiken?

 • Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;
 • Stuur een berichtje op Instagram: @leerlingenraadwvo;
 • Spreek een van onze leden aan;
 • Loop langs tijdens een van onze vergaderingen: dinsdag na het zesde uur, in de LPR (leerlingparticipatieruimte) op het lesplein wiskunde;
 • Locatie Poortwijk heeft een eigen leerlingenraad, informatie hierover vind je hieronder;
 • Heb je een goed idee, een goede suggestie, een probleem, of wil je meer weten van de leerlingenraad? Kom naar ons toe!

 


LEERLINGENRAAD POORTWIJK

 

Onze belangrijkste doelen:

 • School leuk maken voor iedereen;
 • Zorgen dat de stem van de leerlingen gehoord wordt;
 • Opkomen voor de leerlingen.

Wat doet de leerlingenraad nog meer?

De leerlingenraad zorgt ervoor dat er leuke acties plaatsvinden op school, en dat deze ook goed worden uitgevoerd. Ook zorgen wij ervoor dat leuke ideeën die leden hebben of leerlingen worden uitgevoerd.

 

Mag ik mijn ideeën delen ook als ik niet in de leerlingenraad zit?

Ja graag, wij leerlingenraad zijn een open organisatie en horen graag van leerlingen hun ideeën. Je kan je ideeën delen met een van de leden.

 

Mag ik mijn problemen ook delen met de Leerlingenraad?

Ja natuurlijk wij zijn ervoor de leerlingen, en helpen graag onze medeleerlingen.

Je kan je problemen bespreken met één van de leden.

 

Hoe kan ik contact opnemen met de LLR Poortwijk?

 • Stuur een dm via @llr_poortwijk;
 • Spreek één van onze leden aan of deponeer een brief in de rode LLR box.

 

 

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer