Voor de
ouders

 

Keuze­begeleiding

In de onderbouw krijgen alle leerlingen keuzebegeleiding tijdens de mentorles. Aan het einde van het derde leerjaar maken de havo- en vwo-leerlingen een profielkeuze. Daar wordt uitvoerig aandacht aan besteed, ondermeer met de Qompas keuzebegeleidings-methode. Er wordt bij de leerlingen ook een advieskeuzetest afgenomen en er is vakkenvoorlichting voor de havo- en vwo-leerlingen. Op de mavo wordt een beroeps-interessetest gemaakt. Naar aanleiding daarvan wordt een profiel (havo/vwo) of een vakkenpakket (mavo) gekozen.

 

In de bovenbouw wordt er verder gewerkt aan de studiekeuze. Deelname aan open dagen en meeloopdagen maken daar deel van uit. Onze decanen kunnen leerlingen adviseren over een te kiezen profiel of studierichting. Voor ouders worden er decaanavonden gehouden. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging; de data van de decaanavonden zijn terug te vinden in de agenda. Beide locaties van onze school hebben een eigen decaan.

Zoomwijck: Rieke Jacobs, aanwezig op maandag en donderdag. Bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Poortwijk: Marco van den Berg, de donderdag is zijn decaandag. Bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer