Skip to main content

Keuzebegeleiding

Op CSG Willem van Oranje vinden wij het belangrijk dat je goed tot je recht komt, zodat je het beste uit jezelf haalt. Wij bieden daarvoor een goede en uitdagende leeromgeving met duidelijke regels, een leuke sfeer en respect voor elkaar en de medemens.


Je vindt hier alle informatie die voor jullie van belang is. Mis je nog iets? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de onderbouw krijgen alle leerlingen keuzebegeleiding tijdens de mentorles. Aan het einde van het derde leerjaar maken de havo- en vwo-leerlingen een profielkeuze. Daar wordt uitvoerig aandacht aan besteed, ondermeer met de Qompas keuzebegeleidings-methode. Er wordt bij de leerlingen ook een advieskeuzetest afgenomen en er is vakkenvoorlichting voor de havo- en vwo-leerlingen. Op de mavo wordt een beroeps-interessetest gemaakt. Naar aanleiding daarvan wordt een profiel (havo/vwo) of een vakkenpakket (mavo) gekozen.

 

In de bovenbouw wordt er verder gewerkt aan de studiekeuze. Deelname aan open dagen en meeloopdagen maken daar deel van uit. Onze decanen kunnen leerlingen adviseren over een te kiezen profiel of studierichting. Voor ouders worden er decaanavonden gehouden. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging; de data van de decaanavonden zijn terug te vinden in de agenda. Beide locaties van onze school hebben een eigen decaan.

Zoomwijck: Patricia Keijzer, aanwezig op dinsdag en donderdag. Bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Poortwijk: Marco van den Berg, de donderdag is zijn decaandag. Bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kijk voor meer informatie op de pagina Decaan.

De Willem: toekomstgericht, uniek en verbonden.