Skip to main content

Keuzebegeleiding

Op CSG Willem van Oranje vinden wij het belangrijk dat je goed tot je recht komt, zodat je het beste uit jezelf haalt. Wij bieden daarvoor een goede en uitdagende leeromgeving met duidelijke regels, een leuke sfeer en respect voor elkaar en de medemens.


Je vindt hier alle informatie die voor jullie van belang is. Mis je nog iets? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Door middel van loopbaanoriëntatie- en begeleiding (LOB) ondersteunen wij de leerlingen in hun ontwikkeling en in de keuzes die zij moeten maken.
 

In de onderbouw krijgen alle leerlingen keuzebegeleiding tijdens de mentorles. Aan het einde van het derde leerjaar maken de havo- en vwo-leerlingen een profielkeuze. Daar wordt uitvoerig aandacht aan besteed, onder andere in Qompas waar de leerlingen diverse stappen doorlopen en tests invullen om tot de juiste profielkeuze te komen.

Ook is er een vakkenvoorlichting voor de havo- en vwo-leerlingen. Op de mavo wordt een beroepsinteressetest gemaakt. Leerlingen kunnen daarnaast persoonlijke begeleiding krijgen van hun mentor en de decaan. Met behulp van deze tools en begeleiding wordt een profiel (havo/vwo) of een vakkenpakket (mavo) gekozen.

 

In de bovenbouw wordt er verder gewerkt aan de studiekeuze. Voor de havo- en vwo-leerlingen wordt er een LOB-dag georganiseerd. Verder worden de leerlingen aangemoedigd deel te nemen aan open dagen, meeloopdagen  en proefstudeerdagen aan mbo-, hbo- en wo-instellingen. Onze leerlingen kunnen ook terecht bij de decaan met vragen over de te kiezen studierichting. Ook de ouders worden betrokken in het studiekeuzeproces: er worden informatieavonden gegeven en ook zij kunnen met hun vragen terecht bij de decaan

 

Beide locaties van onze school hebben een eigen decaan.

Zoomwijck: Stephanie Kruijthof, aanwezig op dinsdag en donderdag. Bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..zoomwijck@dewillem.nl

Poortwijk: Marco van den Berg, de donderdag is zijn decaandag. Bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..poortwijk@dewillem.nl

 

Kijk voor meer informatie op de pagina Decaan.

De Willem: toekomstgericht, uniek en verbonden.