Skip to main content

Mavo

Op CSG Willem van Oranje vinden wij het belangrijk dat je goed tot je recht komt, zodat je het beste uit jezelf haalt. Wij bieden daarvoor een goede en uitdagende leeromgeving met duidelijke regels, een leuke sfeer en respect voor elkaar en de medemens.


Je vindt hier alle informatie die voor jullie van belang is. Mis je nog iets? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leerlingen met een mavo- of mavo/havo-advies komen bij ons in de tweejarige mavo- of mavo/havo-brugklas op locatie Poortwijk. Dit is een overzichtelijke school in een niet al te groot gebouw, waar je veel contact hebt met andere leerlingen en docenten. We noemen dit onze Nieuwe Mavo, de leerlingen van mavo 3 en 4 volgen hier ook hun lessen.

 

In de verlengde brugklas werken wij met een talentencarrousel waarbij je meer praktijkgericht onderwijs krijgt.  We hebben de volgende talentklassen: Science & Technologie; Economie & Ondernemen; Ict & Ontwerp; Mens & Gezondheid; Kunst & Expressie. 

 

Alle brugklasleerlingen beginnen iedere week met twee lesuren in een talentklas. Na zes weken wordt de talentklas afgesloten en ga je door naar een andere talentklas. Aan het eind van de carrousel heb je alle talenten gehad.

 

Ook hebben wij flexuren waarbij je de ruimte krijgt om meer tijd te besteden aan iets wat nog niet zo goed gaat of wat je juist verder wilt ontdekken. Denk daarbij aan leesvaardigheid, rekenlessen, huiswerk plannen of muzieklessen.

 

Je kunt in de brugklas ook kiezen voor de Sportklas, dit is een extra activiteit naast je gewone lessen en de talentencarrousel. Na twee jaar Sportklas kun je vanaf klas 3 kiezen voor het examenvak LO2 (Lichamelijke Opvoeding), waarin je ook examen kunt doen.

Op iedere verdieping vind je lokalen rondom lespleinen, waar je rustig kunt werken. Tijdens de pauze(s) zit je in de aula of loop je naar buiten waar je op het schoolplein of de trappen lekker kletst met klasgenoten of je lunch opeet. Bij de conciërge kun je in de pauze een broodje en/of iets te drinken kopen.

 

Aan het eind van de tweejarige mavo/havo-brugklas ga je, op basis van de behaalde resultaten, naar mavo 3 of havo 3.

 

Zeven vakken

Leerlingen in de bovenbouw van de mavo volgen allemaal zeven vakken waarin ze examen doen i.p.v. de verplichte zes. Dit vergemakkelijkt een evt. overstap naar de havo. Kijk voor meer informatie hierover op deze pagina. 

 

De Willem: toekomstgericht, uniek en verbonden.