Mavo

Op CSG Willem van Oranje vinden wij het belangrijk dat je goed tot je recht komt, zodat je het beste uit jezelf haalt. Wij bieden daarvoor een goede en uitdagende leeromgeving met duidelijke regels, een leuke sfeer en respect voor elkaar en de medemens.


Je vindt hier alle informatie die voor jullie van belang is. Mis je nog iets? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leerlingen met een mavo- of mavo/havo-advies komen bij ons in de brugklas op locatie Poortwijk. Dit is een overzichtelijke school in een niet al te groot gebouw, waar je veel contact hebt met medeleerlingen en docenten. Je kunt meteen in de brugklas kiezen voor de Sportklas en we bieden het examenvak LO2 (Lichamelijke Opvoeding) aan, waarin je ook examen kunt doen.

 

Op iedere verdieping vind je lokalen rondom lespleinen, waar je rustig kunt werken. Tijdens de pauze(s) zit je in de aula of loop je naar buiten waar je op het schoolplein of de trappen lekker kletst met klasgenoten of je lunch opeet. Bij de conciërge kun je in de pauze een broodje en/of iets te drinken kopen.

 

Aan het eind van de tweejarige mavo/havo-brugklas ga je, op basis van de behaalde resultaten, naar mavo 3 of havo 3.

 

Nieuwe Mavo

Op mavo-locatie Poortwijk wordt de Nieuwe Mavo aangeboden. Dit betekent dat het onderwijs praktijkgerichter gaat worden, waardoor je als leerling beter wordt voorbereid op de maatschappij. In de tweejarige mavo- en mavo/havo-brugklas gaan de leerlingen eerst alle talenten verkennen. In het tweede jaar ontdek je verder wat bij je past. Met deze kennis en ervaring kun je in de bovenbouw beter voorbereid een profiel kiezen dat past bij een vervolgstudie.

 

Zeven vakken

Leerlingen in de bovenbouw van de mavo volgen allemaal zeven vakken waarin ze examen doen i.p.v. de verplichte zes. Dit vergemakkelijkt een evt. overstap naar de havo. Kijk voor meer informatie hierover op deze pagina. 

 

De Willem: toekomstgericht, uniek en verbonden.

Locatie Zoomwijck

Randweg 2
3263 RA Oud-Beijerland
tel. 0186-634343

Locatie Poortwijk

Polderlaan 2
3261 ZA Oud-Beijerland
tel. 0186-634345

Postadres

Postbus 1390
3260 AJ Oud-Beijerland

De school is telefonisch bereikbaar (ma-vr) van 8.30 uur tot 16.30 uur. 
(Ziekmeldingen kunnen eerder worden doorgegeven)

Informatie

Snelmenu