Ons
onderwijs

 

MAVO

De mavo-afdeling heeft een eigen vestiging in Poortwijk. Het is een kleinschalige school met een betrokken team, waar de leerling zich gekend en gezien weet. De transparante opzet van het gebouw werkt ook door in de omgang met elkaar: er is veel contact tussen docenten en leerlingen en tussen leerlingen onderling. Op de mavo is veel aandacht voor internationalisering. De school heeft verschillende projecten waarbij er contact is met leeftijdsgenoten in het buitenland. Dit gebeurt d.m.v. uitwisseling met andere Europese scholen, maar ook digitaal is er veel contact in het Engels. Verschillende vakken zijn bij deze projecten betrokken. In de afgelopen jaren heeft de mavo verschillende projecten prijswinnend afgesloten, internationaal contact staat daarbij voorop.

Zeven vakken
Leerlingen in de bovenbouw van de mavo volgen allemaal zeven vakken waarin ze examen doen i.p.v. de verplichte zes. Dit vergemakkelijkt een evt. overstap naar de havo.

Talenturen
Op de mavo volg je in de brugklas en de tweede klas talenturen. Leerlingen krijgen daarbij extra ruimte hun talent te ontdekken en ontwikkelen. Dit kan op verschillende gebieden:

  • Sportklas
  • Science
  • Art, design & media
  • Lifestyle

De sportklas op de mavo krijgt in het derde en vierde jaar een vervolg met LO2, waarin je ook examen kunt doen. Voor de leerlingen die het talentuur Art, design & media volgen is er in het derde jaar de kunstklas.

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer