Skip to main content

Kosten en verzekeringen

Op CSG Willem van Oranje vinden wij het belangrijk dat je goed tot je recht komt, zodat je het beste uit jezelf haalt. Wij bieden daarvoor een goede en uitdagende leeromgeving met duidelijke regels, een leuke sfeer en respect voor elkaar en de medemens.


Je vindt hier alle informatie die voor jullie van belang is. Mis je nog iets? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op CSG Willem van Oranje wordt aan het begin van ieder schooljaar een factuur naar de ouder(s) gestuurd met daarop per leerling de kosten voor het nieuwe schooljaar. 

Met ingang van schooljaar 2023-2024 is de ouderbijdrage als volgt vastgesteld:


Ouderbijdrage €  80,00
  (voor bijz. materiaalkosten, schoolfoto’s, dagexcursies, introductieprogramma, workshops, theaterbezoek)


En voor de leerlingen die het betreft:

Tweetalig onderwijs (tto) € 255,00 (voor extra lessen Engels, Cambridge Checkpoints, IB-programma, clinics, tto-dagexcursies, theaterbezoek, tto-workshops)


Sportklas € 130,00 
(voor kleding, clinics, sportklas-dagexcursies)


Studiereis (mavo 3, havo/vwo 4) € 360,00

Studiereis tto (havo/vwo 2 en 4) € 360,00

 

Studiereis Rome (gymnasium 4) € 650,00

Studiereis Trier (gymnasium 3) € 255,00

 

(optioneel)

Culturele reis Rome € 950,00

CAE-lessen € 255,00

(Deelname door inschrijving. De Wet Vrijwillige Ouderbijdrage is hierop niet van toepassing, aangezien beide geen deel uitmaken van het lesprogramma)

 


Wet Vrijwillige Ouderbijdrage

Met ingang van 1 augustus 2021 is de Wet Vrijwillige Ouderbijdrage gewijzigd. Vanaf die datum kan een school nog steeds een ouderbijdrage vragen voor extra activiteiten. Dat zijn activiteiten buiten het verplichte onderwijsprogramma, zoals excursies, introductieweek, huiswerkbegeleiding, uitstapjes, studiereizen en langdurige extra activiteiten als tweetalig onderwijs. 


Het niet kunnen en/of willen voldoen van de bijdrage leidt niet tot het uitsluiten van leerlingen van deelname aan de extra activiteiten.
 Wij vinden, zoals in de wet aangegeven, dat alle leerlingen moeten kunnen meedoen aan alle programma’s en activiteiten die de school aanbiedt. Zoals ook in het verleden het geval was en wat de wet nu ook aangeeft, zullen wij aan ouders die de bijdrage niet kunnen en of willen betalen, geen reden vragen of vragen inzicht te geven in de financiën.


Echter is de bijdrage wel nodig om het extra aanbod te kunnen doen. Wij vinden het extra aanbod waardevol en hechten er belang aan om het te kunnen blijven uitvoeren. Studiereizen zijn vaak een hoogtepunt in de schoolloopbaan van een leerling. Deelname van alle leerlingen ongeacht of de ouders kunnen en/of willen betalen, vinden we belangrijk.


Onze extra's zoals tweetalig onderwijs, sportklas en veel andere activiteiten zijn gericht op de ontwikkeling van onze leerlingen en een gedegen voorbereiding op hun toekomst. Daarnaast zijn ook veel van deze extra activiteiten gewoon leuk om samen te doen. Ook in de komende jaren willen wij deze activiteiten blijven aanbieden. Wij zijn daarbij mede afhankelijk van de ouderbijdrage.

De controle op de Ouderbijdrage wordt uitgevoerd door de oudergeleding van de Medezeggenschapsraad. 


Schoolboeken

De levering van schoolboeken is m.i.v. schooljaar 2023-2024 uitbesteed aan boekenhuis VanDijk. De boeken worden door school besteld bij VanDijk en door PostNL afgeleverd bij de leerlingen thuis. Schoolboeken voor de leerlingen zijn gratis.  


Chromebook

Op CSG Willem van Oranje werkt iedere leerling met een Chromebook. Voor het nieuwe schooljaar regelt The Rent Company uit Den Bosch de levering van de Chromebooks.  Specificaties en actuele informatie over het bestellen van een Chromebook wordt ruim voor aanvang van het schooljaar toegestuurd aan de ouders van de nieuwe leerlingen.


Tegemoetkoming studiekosten

Onder bepaalde voorwaarden kan de overheid u tegemoet komen in de schoolkosten voor uw kind. U vindt hier meer over op www.duo.nl Let u er wel op dat de aanvraag tenminste drie maanden voor de 18e verjaardag van uw kind moet zijn ingediend.


Kosten en verzekeringen

CSG Willem van Oranje beschikt over een collectieve schoolongevallenverzekering. De uit te keren bedragen zijn: 

Bij blijvende invaliditeit € 60.000 max.

Bij overlijden € 12.500 max.

Bij geneeskundige kosten € 3.000 max.

Bij tandheelkundige kosten € 3.000 max.

Bij agressie of geweldsdelicten € 1.500 max.

Deze dekkingen zijn alleen van kracht tijdens de schooltijden, schoolreizen, excursies en een uur voor en na schooltijd. Als ouder kunt u de verzekering uitbreiden tot een 24 uurs-dekking.

De Willem: toekomstgericht, uniek en verbonden.