Skip to main content

Veel extra’s

Op CSG Willem van Oranje vinden wij het belangrijk dat je goed tot je recht komt, zodat je het beste uit jezelf haalt. Wij bieden daarvoor een goede en uitdagende leeromgeving met duidelijke regels, een leuke sfeer en respect voor elkaar en de medemens.


Je vindt hier alle informatie die voor jullie van belang is. Mis je nog iets? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij dagen je graag uit. Daarom willen we genoeg te bieden hebben voor leerlingen met heel verschillende interesses. Ben je sportief? Wil je je nu al voorbereiden op een internationale toekomst? Vind jij techniek fantastisch? Hou je van muziek, toneel spelen of heb je een andere passie, bijvoorbeeld voor kunst of cultuur? Bij ons krijg je volop de kans jezelf te ontwikkelen met veel extra's. Dat kan onder meer met:

Tweetalig onderwijs (tto), Anglia & Cambridge
Engels is dé wereldtaal. Een goede beheersing van het Engels is dus nuttig voor iedereen met een internationale blik; zeker voor diegenen die straks in het buitenland verder willen studeren.

Bètatechniek en Bètalab
De techniek is een brede sector met veel mogelijkheden voor een mooie carrière. Met onze pijler Bètatechniek en in ons modern ingerichte Bètalab op Zoomwijck maak je kennis met deze boeiende wereld. Ook onze mavo-locatie Poortwijk heeft voorzieningen voor techniekonderwijs. Leerlingen op CSG Willem van Oranje komen in de brugklas al in aanraking met bètatechniek. Dat gebeurt in het eerste jaar bij O&O (zie hieronder). In de bovenbouw is dat bij het vak BNS (biologie-, natuur- en scheikunde).

Onderzoek en ontwerpen
Koppel jij creativiteit aan technisch inzicht? Dan kun je met allerlei projecten aan de slag om dat talent nog verder te ontwikkelen.  

Klassieke cultuur
De klassieke oudheid heeft grote invloed gehad op hoe wij in onze westerse cultuur denken en leven. Jezelf verdiepen in de klassieke cultuur is dus veel meer dan terugkijken; het geeft je een rijkere blik op de wereld om je heen. Leerlingen leren hier veel over de oorsprong van onze cultuur en leren de wereld om je heen beter te begrijpen. De pijler klassieke cultuur is een uitstekende voorbereiding op universitair onderwijs in binnen- en buitenland.

Kunst/Beeldend
Kunst is van en voor iedereen. Het roept gevoelens op en verbindt mensen. In deze pijler maak je kennis met de kracht van (beeldende) kunst en krijg je alle ruimte om jezelf uit te drukken. Bijvoorbeeld met tekenen en handvaardigheid. En natuurlijk met het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV). Ook muziek is een belangrijk vak. In de onderbouw oriënteren de leerlingen zich breed op kunst en cultuur. In de bovenbouw kun je Kunst/Cultuur of Kunst/Beeldend kiezen. Dit biedt een goede voorbereiding op de kunstacademie of het conservatorium.

Internationale oriëntaties en internationale uitwisselingsprojecten
De wereld wordt steeds kleiner, omdat we vanuit alle hoeken van de wereld contact met elkaar hebben. Dat betekent niet automatisch dat we elkaar goed leren kennen. Toch is dat wel belangrijk, omdat ons leren, werken en leven steeds internationaler wordt en we met steeds meer talen en culturen te maken krijgen.

Talenturen Sport, Theater, Science, Lifestyle en Art, design & media
Tijdens de talenturen kun je uitgebreid kennismaken met vakgebieden die interessant of gewoon heel leuk zijn. Zo kom je er achter waar jouw talenten liggen.

De Willem: toekomstgericht, uniek en verbonden.