Skip to main content

Huiswerkbegeleiding

Op CSG Willem van Oranje vinden wij het belangrijk dat je goed tot je recht komt, zodat je het beste uit jezelf haalt. Wij bieden daarvoor een goede en uitdagende leeromgeving met duidelijke regels, een leuke sfeer en respect voor elkaar en de medemens.


Je vindt hier alle informatie die voor jullie van belang is. Mis je nog iets? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veel leerlingen hebben moeite met het op de goede manier leren en maken van hun huiswerk. De juiste leermethode is nog niet gevonden, de op school behandelde stof is onvoldoende begrepen of de huiswerkplanning blijft uit. Daarnaast kunnen zich concentratieproblemen voordoen of de bekende stok achter de deur blijkt nodig te zijn. Ook de thuissituatie laat het soms niet toe dat er rustig gewerkt kan worden. De genoemde problemen leiden vaak tot minder goede studieresultaten en steeds minder motivatie. Huiswerkbegeleiding zal hierbij helpen.

Wie zijn wij?
Een groep (oud-)docenten van de CSG Willem van Oranje die het naast de lesgevende taak leuk vindt om leerlingen extra te begeleiden en te motiveren. De docenten geven verschillende vakken zodat de begeleiding heel divers is.

Wat doen wij?

  • Huiswerk: het is tijd zelf het huiswerk te maken, voor vragen staan de docenten klaar
  • Overhoren/controleren: als al het huiswerk af is, lopen leerling en docent het werk samen door. Leerwerk wordt altijd overhoord. Hierna wordt het in de agenda genoteerd ter controle voor u als ouder.
  • Een papieren agenda is verplicht voor leerlingen die zich aanmelden voor de huiswerkbegeleiding.
  • Extra oefening/lezen: als al het huiswerk snel klaar is (of er geen huiswerk is), is er tijd en ruimte voor extra oefeningen voor vakken die moeilijk gaan.

 

Huiswerkbegeleiding in de praktijk
Huiswerkbegeleiding wordt op beide locaties van ‘De Willem’ gegeven. We starten om 14.25 uur. Leerlingen komen naar de lokalen zodra hun laatste les er op zit. Ze blijven daar totdat het huiswerk af is of tot de maximale eindtijd van 16.30 uur.

 

Kosten
De kosten bedragen € 55,- per maand. Bij de bepaling van dit tarief is reeds rekening gehouden met vakanties. De betaling kan contant worden voldaan in de eerste week van de maand. Bij betaling ontvangt u per mail een bevestiging.

 

Opgeven

U kunt uw zoon/dochter opgeven voor huiswerkbegeleiding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We hanteren een maximum van 30 leerlingen per locatie. Vol=vol.De Willem: toekomstgericht, uniek en verbonden.