Voor de
ouders

 

Huiswerk­begeleiding

Veel leerlingen hebben moeite met het op de goede manier leren en maken van hun huiswerk. De juiste leermethode is nog niet gevonden, de op school behandelde stof is onvoldoende begrepen of de huiswerkplanning blijft uit. Daarnaast kunnen zich concentratieproblemen voordoen of de bekende stok achter de deur blijkt nodig te zijn. Ook de thuissituatie laat het soms niet toe dat er rustig gewerkt kan worden. De genoemde problemen leiden vaak tot minder goede studieresultaten en steeds minder motivatie. Huiswerkbegeleiding zal hierbij helpen.

Wie zijn wij?
Een groep (oud-)docenten van de CSG Willem van Oranje die het naast de lesgevende taak leuk vindt om leerlingen extra te begeleiden en te motiveren. De docenten geven verschillende vakken zodat de begeleiding heel divers is.

Wat doen wij?

  • Planning: bij aankomst wordt besproken wat die dag gedaan moet worden. Aan het einde van de dag wordt dat geëvalueerd en genoteerd in de agenda d.m.v. een paraaf. Zo kunt u altijd controleren wat er die dag is gedaan.
  • Huiswerk: dan is het tijd zelf het huiswerk te maken, voor vragen staan de docenten klaar.
  • Overhoren/controleren: als al het huiswerk af is, lopen leerling en docent het werk samen door. Leerwerk wordt altijd overhoord.
  • Extra oefening/lezen: als al het huiswerk snel klaar is (of er geen huiswerk is), is er tijd en ruimte voor extra oefeningen voor vakken die moeilijk gaan.

Huiswerkbegeleiding in de praktijk
Huiswerkbegeleiding wordt op beide locaties van ‘De Willem’ gegeven. We starten om 14.35 uur. Leerlingen komen naar lokaal 005 en 006 (locatie Zoomwijck), zodra hun laatste les er op zit. Ze blijven daar totdat het huiswerk af is tot een maximale eindtijd van 16.30 uur. Voor leerlingen op Poortwijk is de huiswerkbegeleiding (meestal) op de 2e verdieping. Ook hier zijn de tijden 14.30 tot maximaal 16.30 uur, op maandag is dat tot 17.00 uur.. Het mailadres op Poortwijk is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kosten
De kosten bedragen € 50,- per maand. Bij de bepaling van dit tarief is reeds rekening gehouden met vakanties. U kunt uw zoon/dochter opgeven voor huiswerkbegeleiding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.