fbpx

Nieuws

 

Inschrijven examentraining Lyceo

Eindexamenleerlingen die zich voor een bepaald vak optimaal willen voorbereiden op hun eindexamen kunnen examentraining volgen bij Lyceo, een organisatie waar onze school al vele jaren mee samenwerkt. Deze examentraining wordt gegeven bij Lyceum Rotterdam. Leerlingen van De Willem kunnen de trainingen volgen tegen gereduceerd tarief. De training wordt gegeven voor verschillende vakken, zowel voor mavo, havo als vwo.

 

Inschrijven voor een examentraining kan via www.lyceo.nl/willemvanoranje. Lyceo raadt aan niet te lang te wachten met inschrijven zodat leerlingen verzekerd zijn van een plek bij het vak van hun keuze. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met (071) 79 000 40 of www.lyceo.nl

 

Informatie Coronavirus

De uitbraak van het coronavirus in Nederland leidt  bij sommigen tot vragen. Wij delen graag de volgende informatie met u:


Volgens het RIVM hoeven we niet voorzichtiger te zijn dan bij een gewone griep. Wel is het belangrijk om maatregelen te nemen die evt. verspreiding voorkomen, zoals:

  • Handen geregeld wassen
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
  • Papieren zakdoekjes gebruiken
  • Geen handen schudden

Leerlingen, personeel en bezoekers van onze school die op vakantie zijn geweest in gebieden waar het coronavirus is geconstateerd, blijven van harte welkom op De Willem. Mochten er in de eerste twee weken na terugkeer gezondheidsklachten als koorts, hoesten of kortademigheid ontstaan dan is het verzoek eerst telefonisch contact op te nemen met de huisarts of GGD en te informeren of het wijs is om naar school te gaan. Dat geldt uiteraard ook als iemand de afgelopen twee weken contact heeft gehad met iemand met het coronavirus.


Kijk voor meer informatie op www.rivm.nl
 

Volle bussen naar Disneyland Parijs!

Er hebben zich bijna 500 leerlingen ingeschreven voor Disneyland Parijs! Dat wordt een lange stoet bussen richting Frankrijk op zaterdag 16 mei.

 

De inschrijving is inmiddels gesloten. Binnenkort ontvangen de ouders/verzorgers van de leerlingen die zich hebben opgegeven per mail een factuur voor de betaling van € 75,00.  Bij dat bedrag zijn de busreis en de entree inbegrepen. Pas als het bedrag is betaald, komt je naam op de deelnemerslijst! Houd daarom goed de betalingstermijn in de gaten, maar vooral ook de mailbox en/of de spambox.

 

Verdere informatie over vertrek en busindeling volgt later.  

 

Wij kijken uit naar een mooie dag in Disney! 

Lobby-prijs voor vwo-leerlingen!

Wat een mooi resultaat voor de vwo 4- en 5-leerlingen die deze week hebben deelgenomen aan het Model European Parliament (MEP) in Den Haag. Daar heeft de De Willem-delegatie die Estland vertegenwoordigde vrijdag de lobby-prijs in ontvangst mogen nemen. Van harte gefeliciteerd!

 

Het MEP is een simulatie-zitting van het Europees Parlement voor jongeren in de hoogste klassen van havo en vwo, waaraan verschillende scholen meedoen. De verschillende delegaties zijn drie dagen bezig geweest met het oplossen van (Europese) vraagstukken in diverse commissies, waarbij zij de standpunten van de toegewezen landen vertegenwoordigden. Lobbyen en debatteren vormen een belangrijk onderdeel van dat proces.

 

CSG Willem van Oranje werd vertegenwoordigd door Jerry van den Berg, Anouk Capitein, Ties Dekker, Phileine Nieberg, Finn de Groot, Fenna Frieswijk en Noa de Jong. Zij werden begeleid door docenten maatschappijwetenschappen Sjany Deunhouwer en Angela Smit.

De winnende delegatie kreeg een dagtrip Brussel aangeboden met een bezoek aan het Europees Parlement en het Huis van de Nederlandse Provincies.

 

 

Briefjes ouderavond uitgedeeld

Deze week zijn de roosterbriefjes voor de ouderavond op 17 en 18 februari uitgedeeld. Heeft u als ouder/verzorger eerder aangegeven met de mentor of een docent te willen spreken, dan is daarvoor een rooster gemaakt. Uw zoon/dochter heeft dat inmiddels ontvangen.

 

Een ouderavond geeft extra druk op de parkeerruimte rond de school. Wij vragen u daarom zoveel mogelijk met de fiets te komen. Komt u toch met de auto? Parkeer deze dan enkel op een plek waar dit is toegestaan, er wordt vaak streng gecontroleerd. 

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer