Nieuws

 

Leerlingenraad bij Ronald McDonald Huis

Onlangs is de leerlingenraad van locatie Zoomwijck op bezoek geweest bij het Ronald McDonald Huis in Rotterdam. De leerlingenraad heeft daar tijdens een rondleiding het goede doel van dit jaar van dichtbij gezien.

Lees meer

Sterre is er weer bij!

Gezondheidsproblemen zorgen er voor dat Sterre, leerling uit mavo 3, niet in staat is lessen te volgen op De Willem. Sinds gisteren is ze er weer bij dankzij de Klasgenoot van KlasseContact.

Lees meer

Toneelstuk 'Kind van de rekening' mét band

Op 18, 19 en 20 april staat de traditionele uitvoering van de schoolband en de toneelgroep weer op het programma.
 

Dit jaar is gekozen voor een wat serieuzer stuk. We belichten een viertal jongeren die, hoewel zelf niet eens in de oorlog geboren, stuk voor stuk te kampen hebben met de gevolgen van beslissingen die gemaakt zijn in de oorlog. Neem bijvoorbeeld Tuur, bij wie het thuis nog steeds oorlog is of Rosa, die niet meer weet wie ze moet zijn. Tom, zoon van een Amerikaanse soldaat die nooit meer van zich liet horen. En Simone… tsja Simone… In prachtige, ontroerende gesprekken wordt de kijker een blik gegeven in hun lastige leven.
Welke metamorfose ondergaat de band? Spelen zij nog wel de muziek die we al jaren zo goed vinden? Of gooien ze het over een andere boeg? Kom allemaal kijken.
 
 
De voorstellingen van woensdag en vrijdag beginnen als vanouds om 19.30 uur, maar de voorstelling op de donderdag hebben we verplaatst naar de middag vanaf 15.30! Iedereen is van harte welkom. De toneelgroep en de band vinden het ontzettend leuk om voor veel publiek te spelen. De prijs kan de drempel niet zijn: kaartjes kosten slechts € 2,- in de voorverkoop en  € 3,- voor aanvang.

Kaartverkoop en hulp Aquagala

De schoolexamens zijn achter de rug. Tijd om vooruit te kijken naar het Aquagala op vrijdag 1 juni. Woensdag 11 april start de voorverkoop. Kaartjes voor dit niet-te-missen-feest kosten € 27,50 en kun je kopen bij de conciërge.

Lees meer

Uitbreiding zonnepanelendak

CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland breidt haar duurzame dak flink uit met nog eens 308 zonnepanelen. Daarmee komt het totaal aantal panelen op 761, voldoende om de helft van het elektriciteitsverbruik in dit gebouw met groene stroom te ‘betalen’. Ook voor de mavo-vestiging in Poortwijk is het voornemen zonnepanelen te plaatsen.

Lees meer