Nieuws

 

Uitslag examens

'Je bent geslaagd!'. Honderden leerlingen van CSG Willem van Oranje kregen woensdag jl. dit mooie bericht van hun mentor. Het percentage geslaagden is als volgt: mavo 96 procent, havo 78 procent en vwo 81 procent.

 

,,De score van 96 procent op de mavo is natuurlijk fantastisch. Ook over de havo- en vwo-scores zijn we tevreden. Uiteraard hoop je altijd op meer en dat gaat het ook worden, want een groot aantal leerlingen heeft de mogelijkheid op een herexamen en kan alsnog slagen,’’ zegt rector Harry Verschoor. De middelbare school verwacht na de herkansingen uit te komen op de volgende percentages: mavo 98 procent, havo 85 procent en vwo 87 procent.

Op beide locaties van De Willem kwamen de geslaagden woensdagmiddag bij elkaar om de hartelijke felicitaties van hun mentoren en docenten in ontvangst te nemen  en te toasten op het mooie resultaat. Ook hebben ze hun cijferlijst kunnen inzien.

 

 

De leerlingen met een herexamen zijn weer druk aan het studeren. Zij krijgen tijdens het tweede tijdvak van de Centraal Examens volgende week de kans alsnog hun diploma te halen. Alvast veel succes gewenst!  

 

 

Mooie ontwikkeling

Een kwart van de geslaagde mavo-leerlingen vervolgt zijn schoolcarrière op CSG Willem van Oranje. Zij hebben zich aangemeld voor de havo in schooljaar 2018-2019. Verschoor juicht deze mooie ontwikkeling van harte toe. ,,We zien de laatste jaren een stijgende lijn in het aantal leerlingen dat kiest voor deze vorm van onderwijsontwikkeling, in kleinere aantallen zien we dat ook van havo naar vwo. Een ander niveau vereist een andere manier van werken en dat lukt. Ook vandaag zien we bij de geslaagden leerlingen die al hun tweede diploma hebben behaald.’’ 

Foto’s Aquagala

Bericht voor de eindexamenkandidaten: je hebt een mail ontvangen met een link naar de foto’s die tijdens het Aquagala zijn gemaakt. Vanwege privacyregels wordt deze link niet op de website geplaatst. Let op! Deze link wordt over twee weken verwijderd.

Veel kijkplezier!

Building bridges: Duitse leerlingen te gast

Een groep van elf leerlingen en twee docenten van een middelbare school in het Duitse Burg is deze week te gast in het kader van het project ‘Building bridges’. Vandaag wordt een bezoek gebracht aan Museum '40-'45 in Rotterdam en loopt de groep een deel van de brandgrensroute, die geeft aan hoe verwoestend het bombardement in 1940 voor de stad is geweest.

 

In de middag brengt de groep een bezoek aan de expositie van Victor & Rolf in de Kunsthal. Morgen brengt de groep een bezoek aan het Anne Frankhuis in Amsterdam en maken de leerlingen en hun docenten een rondvaart door de grachten. Donderdag is er les op school en wordt er gefietst in het dorp. 

 

Building Bridges is een  twee jaar durend Erasmus plus-project, waarbij verbinden van verleden, heden, toekomst, West en Oost en bovenal, van mensen centraal staat. Respect is daarbij het sleutelwoord.

 

Al langer bestaan er op onze school goede contacten met de middelbare school in Burg in voormalig Oost-Duitsland. Tijdens zo’n uitwisselingsweek wordt ook een bezoek gebracht aan concentratiekamp Auschwitz. Bij een tegenbezoek aan Nederland staat het Anne Frank Huis altijd op het programma. Deze bezoeken zijn nu een vast onderdeel van ‘Building bridges’. Ook scholen uit Denemarken, Frankrijk, Spanje en Italië hebben zich bij dit project aangesloten.

Het Building bridges-project wordt afgesloten met een grote tentoonstelling waarin alle onderdelen een plek krijgen.

Felicitaties voor Charlotte

Charlotte Roodenburg (V3A) is zaterdag jl. Nederlands Kampioen geworden bij het NK Strokeplay t/m 15 jaar. Met een voorsprong van zes slagen op de nummer 2 pakte zij de titel bij Golfclub Almeerderhout. Wij feliciteren Charlotte van harte met deze mooie prestatie.

 

Sport speelt een belangrijke rol op CSG Willem van Oranje. Onze eigen sportklassen zijn daar een goed voorbeeld van, maar onze school kent ook een aantal topsporters, die de sport waar zij in uitblinken en hun schoolwerk uitstekend weten te combineren.

 

Om dat voor elkaar te krijgen, is er nauw overleg tussen de mentor en de conrector en het thuisfront. Vanwege trainingen en wedstrijden moeten topsporters geregeld lessen missen. De Willem heeft daar geen bezwaar tegen zolang de schoolprestaties er niet onder lijden. De topsporters hebben daar alle begrip voor.

Kunstexpositie eindexamenwerk

'Werk van hoge kwaliteit, klaar om aan de grote wereld te laten zien'. Het zijn mooie woorden voor het eindexamenwerk van onze leerlingen met kunst in hun pakket. Nog tot en met 21 juni exposeren zij hun werk in het gemeentehuis van Binnenmaas.

 

Deze bijzondere expositie, voor het eerst buiten de muren van de school, wordt donderdag 14 juni van 17.00 tot 19.00 uur, gevierd met een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. De makers van de kunstwerken zijn dan ook aanwezig. Bovendien laat een aantal leerlingen zijn muzikale talenten horen. 

 

 

De tentoonstelling in het gemeentehuis is te bezoeken t/m 21 juni 2018 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 16.30 uur en dinsdag van 9.00 uur 20.00 uur.