Nieuws

 

Voorkom gehoorschade

We doen als school mee aan een onderzoek naar gehoorbeschermend gedrag onder 12 t/m 25 jarigen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 13% van de jongeren al beginnende gehoorschade heeft. Dit kun je oplopen door te hard geluid op je oortjes of koptelefoon, in clubs en bij concerten en festivals.

 

Een landelijk programma wil daarom gehoorschade door hard geluid onder jongeren helpen voorkomen. Wil je meehelpen om gehoorschade te verminderen? Vul de vragenlijst in en maak kans op een JBL noise cancelling koptelefoon.

 

 

Podcast 'De 5 van Greup'

Luister nu naar de eerste aflevering van de podcast-serie 'De 5 van Greup'. In deze serie vertellen nabestaanden over hun betrokkenheid bij de vijf bewoners van Greup die op 19 september 1941 zijn gefusilleerd. Deze vijf mannen werden door de Duitsers gedood als vergelding voor de hulp die was verleend aan de bemanningsleden van een Britse Wellington bommenwerper die op 7 augustus 1941 een noodlanding maakte aan de 1e Kruisweg nabij Greup.

 

Deel 1: Bas Pegels

 

Stichting ‘De 5 van Greup’ houdt de herinnering aan deze mannen levend door hen ieder jaar te gedenken bij het speciale monument aan de Stougjesdijk, t.h.v. de 1e Kruisweg. Als school hebben wij dit monument geadopteerd. Leerlingen van mavo 3 worden tijdens de les bij het verhaal betrokken en schrijven gedichten. Een aantal van deze gedichten wordt door henzelf voorgelezen tijdens de herdenking op maandag 19 september a.s.

 

Met het opnemen van de verhalen van directe nabestaanden willen Thea Lefèvere en Yannick Schoenmakers, beiden docent geschiedenis op onze school, deze getuigenissen vastleggen, zodat ze niet verloren gaan. 

De herdenking bij het monument wordt maandag via livestream uitgezonden, zodat alle mavo 3-leerlingen en andere (oudere) geïnteresseerden deze ook kunnen volgen.  De herdenking bij het monument begint om 14.15 uur en is dan hier te volgen. 

Boekenspreekuur Zoomwijck

Heb je vragen over je boekenpakket of ontbreekt er een boek? Leerlingen op Zoomwijck kunnen dat melden tijdens het boekenspreekuur bij het boekenmagazijn op het lesplein Aardrijkskunde (rode deur direct achter de klapdeuren).

 

Bovenbouwleerlingen die een boek missen of het verkeerde boek hebben, moeten daarvoor wel hun eigen paklijst bij zich hebben. Deze zat bij je boekenpakket.

 

Het spreekuur wordt gehouden op maandag, dinsdag en woensdag van 13.15 tot 13.45 uur en van 14.25 tot 15.15 uur. Je kunt t/m woensdag 7 september bij het boekenmagazijn terecht.

 

 

Kosten schooljaar 2022-2023

Op de pagina Kosten en verzekeringen staat een overzicht van de schoolkosten voor komend schooljaar. Dit kostenoverzicht is ter informatie. Aan het begin van het nieuwe schooljaar wordt vanuit de financiële administratie een factuur toegestuurd.

Nieuwe conrector: Sanneke Batenburg

Sanneke Batenburg-de Groot (33) komt kort na de start van het nieuwe schooljaar de schoolleiding van onze school versterken. Zij gaat aan de slag als conrector havo onderbouw.

 

Vanaf 1 september begint Sanneke met twee dagen per week op onze school, een maand later gaat zij formeel als conrector aan de slag. De eerste maanden wordt Sanneke  ingewerkt door Bea Schuijlenburg, de huidige conrector havo onderbouw, die in januari 2023 met pensioen gaat. 

 

Sanneke is een oud-leerling van De Willem. Na de havo heeft zij in Canada op high school gezeten en liep zij stage op een basisschool. Eenmaal terug in de Hoeksche Waard werd zij invalkracht op verschillende basisscholen. In 2011 begon zij als leerkracht op De Kriekenhof in Oud-Beijerland waar zij tot haar vertrek als adjunct-directeur werkzaam is.

 

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer