Nieuws

 

Speeches bij diploma-uitreiking

Onze docenten godsdienst, Dick Lagerweij en Joas Kok, hebben een speech geschreven voor de geslaagde leerlingen op mavo, havo en vwo en hun ouder(s)/verzorger(s). Zo willen zij in woorden stil staan bij dit bijzondere moment, nu er door de andere opzet van de diploma-uitreiking geen ruimte is om de speeches uit te spreken. 

 

Neem vooral even de tijd voor hun mooie woorden. Ze zijn het lezen waard!

 

Speech voor mavo 4

Speech voor havo 5

Speech voor vwo 6

 

Wij wensen jullie een feestelijke diploma-uitreiking toe!

Inschrijven voor CAE-cursus

Toekomstige leerlingen van vwo tto 4-, havo 5 en vwo 5 en 6 kunnen volgend schooljaar weer deelnemen aan de cursus Engels die opleidt tot het Certificate in Advanced English (CAE). Dit certificaat wordt internationaal erkend en geeft toegang tot de Engelstalige universiteiten.

 

Steeds vaker is Engels de voertaal bij studies, colleges en lesboeken in het hoger onderwijs in Nederland. Bovendien benutten steeds meer studenten de mogelijkheid om om tijdens de opleiding een studie-onderdeel aan een buitenlandse universiteit te volgen. Het is dan wel een voorwaarde dat studenten de Engelse taal goed beheersen. 

 

De cursus start in september en duurt tot eind mei. Begin juni wordt het CAE-examen afgenomen. De kosten voor deze cursus bedragen € 250,00. Het examengeld wordt door school betaald. 

Alle leerlingen die in aanmerking komen voor deze CAE-cursus hebben half juni een brief ontvangen met meer informatie over het CAE. In deze brief staat ook de link om in te schrijven voor deze cursus.

 

Havo 5- en vwo 5- en 6-leerlingen kunnen zich ook hier aanmelden.

Vwo tto 4-leerlingen kunnen dit formulier gebruiken.

 

 

Diploma-uitreiking op 8 juli

Bericht voor alle geslaagde leerlingen: op woensdag 8 juli is de diploma-uitreiking voor mavo, havo en vwo!

 

Op het parkeerterrein van Alcazar Events in Puttershoek wordt een speciale drive through ingericht waar we onze geslaagde leerlingen op de rode loper ontvangen. Daar kunnen zij hun diploma ondertekenen, de felicitaties van de mentor in ontvangst nemen en is er een fotomoment.

 

Alle geslaagde leerlingen hebben vandaag de uitnodiging voor deze bijzondere diploma-uitreiking ontvangen. Familie en vrienden die niet live aanwezig zijn bij de diploma-uitreiking kunnen alles volgen via een live-stream. Met muziek en andere activiteiten wordt er een echt feest van gemaakt op en om het terrein. 

 

De rode loper-parade wordt om 16.00 uur geopend door de leerlingen van de mavo, daarna volgen de geslaagden van havo en vwo.

 

 

Boek te laat? Geen boete!

Heb je nog een boek in huis waarvan de inlevertermijn al (lang) is verstreken? Lever deze gewoon weer in bij de mediatheek. Tot en met de zomervakantie worden er namelijk geen boetes berekend over te laat ingeleverde boeken.

 

Lever jouw boek daarom in als je er niets meer mee doet. We houden de collectie van de mediatheek graag op orde.

 

Het diploma is binnen!

'Je bent geslaagd!' Honderden leerlingen van onze school kregen gisteren dat mooie bericht van hun mentor. Echt gespannen waren de meesten niet meer, maar het blijft leuk om het officieel te horen. 

 

Op CSG Willem van Oranje zijn de slagingspercentages als volgt: mavo 100 procent, havo 97 procent en vwo 99 procent.

 

Dit zijn prachtige percentages in een schooljaar dat heel anders is verlopen dan voorgaande jaren. Het coronavirus en de maatregelen die daarmee gepaard gaan, zorgden ervoor dat er dit jaar geen Centraal Examen is gehouden. De examenleerlingen moesten zich dus bewijzen tijdens de schoolexamens. Dat hebben ze meer dan ooit gedaan.

 

De diploma's van dit jaar worden soms Corona-diploma's genoemd. Dat is een eretitel, corona is immers het Latijnse woord voor kroon of krans. Onze leerlingen hebben deze krans verdiend en hebben een kroon gezet op hun diploma.

 

Voor de leerlingen die zijn gezakt, is er nog de mogelijkheid om te herkansen. Zij mogen voor twee vakken een Resultaatverbeteringstoets (RV-toets) maken. Wij wensen hen veel succes met studeren en hopelijk ook een positief bericht begin juli.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer