Nieuws

 

Veel animo voor 'Meet the Talents"

Wat een enthousiaste reacties na afloop van onze eerste kennismakingsactiviteit voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Op locatie Zoomwijck hebben 170 leerlingen deelgenomen aan de activiteiten bij de Sportklas, bij ict, bij toneel/theater of art, design & media. Op locatie Poortwijk konden de ruim 100 leerlingen naast de talenturen Sportklas, ict/science en art, design & media ook nog kiezen voor het talentuur lifestyle.

 

'Meet the Talents' is de eerste van onze kennismakingsactiviteiten waarop leerlingen kennis kunnen maken met beide locaties, met onze docenten en leerlingen.

Kijk hier voor meer informatie over data en activiteiten.

 

Wij zjin De Willem. Jij straks ook?

Gemeentelijke waardering bij afscheid rector

Harry Verschoor is vrijdag jl. op zijn officiële afscheidsdag als rector van CSG Willem van Oranje door de gemeente Hoeksche Waard bedankt voor zijn inzet gedurende een lange periode. Wethouder Huibert Steen verraste Verschoor met een bronzen beeldje van kunstenaar Jos Gielen, dat een groepje mensen verbeeldt waar één persoon bovenuit steekt. 'Niet omdat hij meer is', sprak de wethouder, 'maar om overzicht te houden, vooruit te kijken en tegenaan te leunen als dat nodig is'.

 

Na 45 jaar in het onderwijs, waarvan 38 jaar op CSG Willem van Oranje en 23 jaar als rector, gaat Verschoor met pensioen. Wethouder Steen prees Verschoor voor zijn inzet in al die jaren. Hij noemde daarbij de invoering van tweetalig onderwijs, de bouw van een mavo-locatie in Poortwijk, de uitbreiding met een Bèta-laboratorium op Zoomwijck en de maatschappelijke ontwikkeling van leerlingen. ,,Op het gemeentehuis en ook daarbuiten tref ik geregeld oud-leerlingen van De Willem die goede herinneringen hebben aan hun schooltijd op De Willem.''

 

Het afscheid van Verschoor werd gevierd met sportieve, creatieve en actieve workshops voor alle leerlingen. 

 

 

 

Dicht jouw regel of vind er één

Wil jij dagelijks langs jouw eigen dichtregel lopen? Of heb je een bestaand favoriet kort gedicht? Het lesplein Nederlands wordt binnenkort verfraaid met een mooie illustratie en er is plek voor een pakkende tekst. 

 

Stel een kernachtige oneliner, haiku of korte dichtregel samen die zo goed is dat jouw tekst gekozen wordt. Wij zullen zorgen dat de tekst op de muur op het lesplein Nederlands gedrukt wordt. Aan de slag.

 

Heb je de juiste tekst gevonden? Stuur jouw inzending naar m.meeusen@dewillem.nl

 

 

Workshops bij afscheid rector Verschoor

Vrijdag 1 oktober a.s. staat helemaal in het teken van het afscheid van onze rector, Harry Verschoor. Na 45 jaar in het onderwijs, waarvan 23 jaar als rector van onze school gaat hij van zijn pensioen genieten. Zijn laatste schooldag viert hij met leerlingen en met het personeel. 

 

Voor de leerlingen is er een uitgebreid programma met allerlei workshops op beide locaties opgesteld. Dat varieert van sportieve en creatieve workshops tot muzikale en culinaire activiteiten. Ook wordt er gedebatteerd. De eerste twee workshoprondes zijn voor de leerlingen van de onderbouw, vanaf 11.30 uur zijn de leerlingen van de bovenbouw aan de beurt. 

 

Het rooster met de workshops staat vanaf maandag 27 september op www.dewillem.nl/leerjaren

 

Na de workshops is er om 14.00 uur een voetbalwedstrijd op het sportveld tussen een team van docenten en een team leerlingen. Hiervoor zijn alle leerlingen uitgenodigd. Om 15.00 uur wordt met een afscheid bij de haven van Oud-Beijerland het dagprogramma afgesloten. 

 

In de avond is er een groot feest waarbij het personeel gelegenheid heeft om afscheid te nemen van Harry Verschoor.

 

 

Bijeenkomst over het puberbrein

'Het nieuwe puberbrein binnenstebuiten' is het thema van de bijeenkomst die op donderdag 7 oktober van 19.30 tot 22.00 uur wordt gehouden in de aula van onze school aan de Randweg 2. Trainer Rebecca Trouwee neemt de aanwezigen mee in de wereld van het puberbrein.

 

Wat maken jongeren mee op weg van kindertijd naar vol volwassenheid? Hoe ontwikkelt hun brein zich tussen hun 10de en 25ste? Op basis van het boek 'Het nieuwe puberbrein binnenstebuiten' laat zij zien hoe je als ouder, opvoeder, begeleider, leerkracht en jeugdprofessional of organisatie jongeren het beste kunt begeleiden, stimuleren en motiveren.

 

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Café Gezi(e)n HW, een samenwerking van gemeente en Jeugdteams Hoeksche Waard. Inschrijven voor deze bijeenkomst kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer