Nieuws

 

Lidmaatschap VCVO

De Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in de Hoeksche Waard (VCVO) vormt de leiding over onze school. Ouders/verzorgers van onze leerlingen kunnen door middel van lidmaatschap van de VCVO meepraten over het reilen en zeilen op CSG Willem van Oranje. Zij leveren daarmee ook een bijdrage aan de continuïteit van het christelijk onderwijs in de Hoeksche Waard.

 

Het VCVO-bestuur wordt gevormd door de Raad van Toezicht (RvT) en bestaat uit vijf personen. Zij hebben het bevoegd gezag van de school toevertrouwd aan het College van Bestuur, dit wordt gevormd door onze rector dhr. A. Verschoor. Meer informatie vindt u hier.

 

Eén keer per jaar is er een algemene ledenvergadering van de VCVO. Daar wordt verantwoording afgelegd over het gevoerde beleid. Als lid krijgt u alle ruimte om vragen te stellen en suggesties te doen.

Wilt u het VCVO steunen? Word dan lid van onze vereniging voor € 5,00 per jaar. U kunt zich met dit formulier opgeven.

Leerlingen met autisme gezocht

Voor hun profielwerkstuk over Autisme zijn Sophie van Nes en Amy van Koten (H5) op zoek naar leerlingen met autisme die mee willen doen aan een onderzoek. Het is tot nog toe niet gelukt om een groep van tien leerlingen met autisme bij elkaar te krijgen omdat scholen die informatie niet mogen verstrekken.

In hun onderzoek willen Sophie en Amy makkelijke proefjes doen bij tien leerlingen met autisme en tien zonder autisme. Zij hopen daarbij antwoord te krijgen op de vraag of de hersenen van kinderen met autisme anders werken.

 

Heb je interesse om mee te doen met dit onderzoek? Stuur dan een mail naar Amy: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

'Vlog jouw Hoeksche Waard'

 

Wat vind jij belangrijk in de Hoeksche Waard? Welk dorp heeft de beste sfeer? Hoe zie je de Hoeksche Waard over 10 of 20 jaar? Geef in een vlog antwoord op deze vragen en stuur dat naar www.waardmakers.nl 

 

Met de wedstrijd 'Vlog jouw Hoeksche Waard' willen de voorbereiders van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard van jongeren horen hoe zij over de toekomst van dit gebied denken. Deze informatie wordt gebruikt voor het opstellen van een Omgevingsvisie: dit is een plan over de toekomst van de Hoeksche Waard.

Iris Amber Stenger, bekend van Spangas, haar eigen YouTube-kanaal, Instagram en Facebook is nauw betrokken bij deze wedstrijd.

Je mag zelf bepalen wat voor vlog je gaat maken, al zijn er natuurlijk wel wat voorwaarden:

  • de vlog moet een link hebben met de Omgevingsvisie voor de Hoeksche Waard
  • de vlog of video duurt minimaal 30 seconden en maximaal 3 minuten
  • vlogs of video's moeten voor 1 november ingezonden zijn via WeTransfer of de website www.waardmakers.nl
  • deelname is individueel of in groepsvorm (max. 5 personen)

Achtergrondinformatie en specifieke wedstrijddetails kun je ook vinden op bovenstaande site.

Een deskundige jury nomineert de vijf beste vlogs. Tijdens het Waardmakers Festival op 29 november in Dorpshuis Streona in Strijen worden deze vijf vlogs getoond aan het publiek. De vloggers zelf worden natuurlijk ook uitgenodigd voor dit festival. Het publiek kiest de uiteindelijk winnaar, die wint vijf kaartjes voor een pretpark. De winnaars van de tweede en derde prijs winnen een set van vijf bioscoopbonnen.

Veel succes!

Regeling bijdrage schoolkosten

De aasnchaf van een computer, een smartphone of een fiets kan een (te) hoge kostenpost zijn als er sprake is van een minimaal inkomen. De gemeenten in de Hoeksche Waard vinden het belangrijk dat ieder kind tot 18 jaar mee kan doen met school-, sport- en culturele activiteiten en hobby's. Zij hebben daarom de Meedoenregeling opgezet. Daarbij wordt € 100,00 per jaar beschikbaar gesteld voor een dagje uit, reiskosten of sport-/culturele club.

 

Bovendien voorziet de regeling in bijdragen voor o.m. schoolkosten, schoolkamp, computer en fiets.

 

Deze regeling is voor iedereen met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm. Voor het besteedbare inkomen zijn de bedragen ook vastgesteld. Meer informatie is te vinden op de site van Werk & Inkomen Hoeksche Waard (WIHW). Klik hier.

Info over studiekeuze en -financiering

Belangrijk bericht voor ouders/verzorgers van eindexamenkandidaten. Donderdag 4 oktober a.s. houdt de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) het webinar ‘Studiefinanciering: hoe werkt het?’ Een webinar is een interactieve voorlichting die u thuis achter de computer kunt volgen.

 

Bij het webinar komen allerhande zaken aan bod die belangrijk zijn voor als uw kind gaat studeren aan een hogeschool of universiteit. Er komt dan veel op u af. Een opleiding kiezen, wel of niet op kamers? En hoe gaat u de studie bekostigen? Hoe zit het tegenwoordig eigenlijk met studiefinanciering? Is het allemaal ‘leenstelsel’ geworden? Krijgt uw kind nog een bijdrage van de overheid of moet u de studie zelf betalen? Het is verstandig om op tijd te kijken naar de financiële gevolgen van studeren.

 

Het webinar begint om 19.30 uur en duurt ongeveer 3 kwartier. Uw aanmelding regelt u online. Klik hier en schrijf u in met uw e-mailadres.

 

Stripboek Studiekeuze

Ouders/verzorgers die hun kinderen willen begeleiden bij het maken van hun studiekeuze kunnen informatie halen uit het Studiekeuze Stripboek. Daarin worden handvatten aangereikt die van pas kunnen komen. De link naar het Studiekeuze Stripboek is hier terug te vinden.

 

BuitenlandBeurs

 

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 november vindt in Jaarberus Utrecht de vierde editie van de BuitenlandBeurs plaats. De BuitenlandBerus is hét evenement in Nederland voor jongeren die op zoek zijn naar een studie, stage, tussenjaar, (vrijwilligers)werk of taalcursus in het buitenland.