Nieuws

 

Veelgestelde vragen - FAQ's

Dagelijks bellen of mailen ouders/verzorgers ons met  vragen en opmerkingen over het corona-virus. Hieronder staan de veelgestelde vragen op een rij, mogelijk vindt u daar al het antwoord op uw vraag.

 

Zijn er nog vragen? Stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Waarom zijn sommige leerlingen die positief getest zijn al weer zo snel terug op school?

Als een leerling na klachten besluit om zich te laten testen en vervolgens wacht op de uitslag, is er al een behoorlijk aantal dagen van de quarantaineperiode om. Als de leerling de 10de dag 24 uur klachtenvrij is geweest, mag de hij/zij weer naar school. Het is altijd de GGD die de quarantaineperiode bepaalt en aangeeft wanneer de leerling weer naar school mag, niet CSG Willem van Oranje.

Hoe weet ik of er ‘corona-gevallen’ in de klas van mijn zoon/dochter zitten?

De GGD zal u hierover zsm per brief informeren. Deze brief wordt verzonden door de school. Door de enorme drukte bij de GGD kan hier soms helaas wel wat vertraging in optreden.

Waarom staat de naam van de positief geteste leerling niet in de brief?

Op grond van de AVG/privacy-wet is het niet toegestaan de naam van de positief geteste leerling te vermelden.

Wanneer moet mijn kind in quarantaine?

Als dit nodig is dan wordt u daarover gebeld door de GGD.

Wanneer gaat een school dicht?

In principe is de afspraak dat scholen niet dicht gaan. Alleen bij een hoog percentage besmettingen per klas/leerjaar, die naar elkaar zijn terug te leiden, kan hiertoe worden besloten door de Veiligheidsregio.

Mag mijn kind een mondkapje dragen?

Het dragen van een mondkapje is zowel voor leerlingen als personeel toegestaan.

Welke maatregelen nemen jullie om de kans op verspreiding van het virus zo klein mogelijk te maken?

Er wordt gedurende de hele dag extra schoongemaakt. Contactpunten en toiletten krijgen daarbij extra aandacht. Elk lokaal is uitgerust met een desinfectiezuil die is voorzien van desinfectiemiddel dat is goedgekeurd door de RIVM. Er zijn zoveel mogelijk blokuren ingeroosterd, zodat er minder bewegingen op de gangen zijn. De buitenruimte op locatie Zoomwijck is aantrekkelijker gemaakt en voorzien van veel extra zitplaatsen. Zo kunnen de leerlingen de pauze gemakkelijker buiten doorbrengen. Er zijn op beide locaties tijdens de pauzes extra ruimtes beschikbaar om te kunnen eten/drinken.

Hoe zit het eigenlijk met de ventilatie op school?

Op locatie Zoomwijck is elk lokaal uitgerust met een ventilatie-unit. Deze unit zorgt ervoor dat er constant met frisse lucht van buiten wordt geventileerd. Er vindt geen recirculatie van lucht plaats. De luchtkwaliteit wordt constant gemonitord. Deze voldoet aan de eisen die in het bouwbesluit zijn gesteld. Op locatie Poortwijk wordt elk lokaal constant voorzien van verse lucht. De kwaliteit van deze lucht wordt regelmatig gemonitord door het uitvoeren van metingen op CO2, temperatuur en luchtvochtigheid. De kwaliteit van de lucht voldoet aan de eisen die zijn gesteld in het bouwbesluit.

Kan mijn kind, bij ziek zijn, online de les volgen?

Ja dit is bij bijna alles lessen mogelijk. Alleen bij de praktijkvakken lukt dit uiteraard niet. Een leerling kan zich via de Google Classroom-omgeving heel gemakkelijk aanmelden voor de les. Let wel, de docent geeft deze les ook aan een fysieke klas. Het vereist veel van de docent om twee groepen leerlingen (fysiek en online) te bedienen. De kwaliteit van de online lessen zal dan ook niet altijd optimaal kunnen zijn. We vragen om uw begrip hiervoor.

Mag mijn kind preventief thuisblijven?

Nee. Uw kind is leerplichtig en dient onderwijs te volgen.

Gaan de eindexamens dit jaar door?

Ja, die gaan dit jaar door.

Moet ik mijn kind ziekmelden ook als hij/zij wel online lessen kan volgen?

Ja heel graag.

Waar kan ik vinden of mijn kind naar school mag?

U kunt hiervoor de beslisboom gebruiken van de VO-Raad. Deze vindt u op de homepage van de site onder het kopje 'Beslisboom: wel/niet naar school' of klik op Read More.

Read more

 

 

Beslisboom: wel/niet naar school

Op basis van de richtlijnen van het RIVM is een Beslisboom ontwikkeld voor ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen in het voortgezet onderwijs, die mogelijk coronaklachten hebben. 

U kunt dit schema gebruiken om te bepalen of een kind met corona-gerelateerde klachten wel of niet naar school kan komen. De beslisboom wordt steeds aangepast naar aanleiding van nieuwe/vernieuwde regelgeving. 

(Deze beslisboom is gemaakt door BOinK in samenwerking met AJN Jeugdartsen Nederland en het RIVM) 

Webinar DUO over studiefinanciering

Op 1 oktober a.s. organiseert DUO een webinar over studiefinanciering in het hoger onderwijs. Daarin wordt o.m. uitgelegd hoeveel een student kan ontvangen en hoe het zit met het terugbetalen van een lening. De uitzending kan worden bekeken op een pc, tablet en smartphone. Aanmelden kan met een e-mailadres. Kijk voor meer informatie en aanmelden op deze link.

 

Presentatie Informatieavond online

Vanwege de maatregelen m.b.t het coronavirus heeft de school ervoor gekozen de vaste Informatieavond niet fysiek maar online te houden.

Zoals in de mail aan ouders/verzorgers is meegedeeld staan de presentaties van de conrector en de decaan (indien van toepassing) op de vaste datum bij het juiste leerjaar onder het kopje Leerjaren.

Zoals in de mail aan alle ouders/verzorgers is aangegeven, volgt daarna de Google Meet-bijeenkomst met de ouders/verzorgers die zich daarvoor hebben opgegeven. Zij krijgen daarvoor een link toegestuurd.

 

 

Brugklas Zoomwijck en mavo 2-4 op de foto

Maandag 21 september gaan de brugklasleerlingen op Zoomwijck en de leerlingen van mavo 2 t/m 4 op de foto bij de schoolfotograaf. In de roosters hieronder staat aangegeven welke klas wanneer aan de beurt is. De examenklassen op Poortwijk gaan ook met elkaar op de foto.

 

Lees ook goed de informatie onderaan het rooster. Het maakt verschil of je aan het begin van de les, tijdens de les of aan het eind van een lesuur op de foto gaat. De individuele foto wordt gebruikt voor je schoolpas, ook ga je met de hele klas op de foto.

 

Rooster schoolfotograaf klas 2-4 Poortwijk

Rooster schoolfotograaf brugklas Zoomwijck 

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer