fbpx

Nieuws

 

Certificaat voor Masterclass Toppers

Ruim 90 leerlingen uit groep 8 hebben de afgelopen maanden interessante Masterclasses gevolgd op onze school. Na de vierde en laatste Masterclass was het maandag tijd voor de officiële uitreiking van de certificaten aan de Masterclass Toppers. Dat leverde een mooi applaus op van aanwezige ouders en familie.

 

De Masterclasses zijn opgezet voor groep 8-leerlingen met een verwacht vwo-advies. Zij hebben zich tijdens de vier uitdagende lessen beziggehouden met Toegepaste Wiskunde, Grieks/Latijn, KunstLab en Tto/Biology (Engelstalig). 

 

Voordat de certificaten werden uitgereikt, gaven de betrokken docenten een korte samenvatting van de Masterclasses. Met het certificaat in de hand gingen de leerlingen daarna ook nog met elkaar op de foto. Alle foto's van de deelnemende leerlingen staan op de Facebook-pagina van CSG Willem van Oranje.

 

Aanmelden voor Informatieavond 12 februari

Na de Open Avond op beide locaties van CSG Willem van Oranje houden wij op woensdag 12 februari ook een Informatieavond over Ons Onderwijs. Op deze avond staan de extra's binnen ons onderwijs centraal, zoals tweetalig onderwijs (tto), ons KunstLab waar beeldende vorming en techniek samenkomen, Klassieke Cultuur/gymnasium en de Sportklas. Ook zijn er die avond nog algemene informatierondes.

 

Tijdens de Informatieavond volgen de basisschoolleerlingen proeflessen over de extra's binnen Ons Onderwijs terwijl hun ouder(s)/verzorger(s) uitgebreide informatie krijgen over deze pijlers. Voor een goed verloop van deze avond is het belangrijk dat basisschoolleerlingen en hun ouders/verzorgers zich van te voren inschrijven en een keuze maken uit de diverse workshops.

 

U kunt op dit formulier de workshops van uw keuze kenbaar maken. Het secretariaat maakt vervolgens een rooster met tijden en workshops waar wij de inschrijvers verwachten op de Informatieavond. 

 

De Informatieavond wordt gehouden van 18.30 tot 21.00 uur. De duur voor de bezoekers is afhankelijk van het aantal workshops dat wordt gevolgd.

Deze Informatieavond is de laatste in de reeks kennismakingsactiviteiten voor volgend schooljaar. Bij vragen of opmerkingen kunt u altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Veel animo voor [email protected]!

Ruim 300 leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs zijn aangemeld voor [email protected]! In een periode van twee weken komen zij vanaf begin februari steeds drie lesuren meelopen met onze huidige brugklassers. Zij zijn van harte welkom op Willem van Oranje!

 

Onze brugklassers nemen de gastleerlingen drie lesuren en een pauze  mee van de ene naar de andere les. Zo kunnen ze zelf ervaren hoe het is om op De Willem te zitten en horen ze de ervaringen van onze brugklassers uit de eerste hand. Het is bovendien een uitstekende manier om sfeer te proeven. Voor veel van onze huidige leerlingen was dit een leerzaam en vaak zelfs een beslissend moment.

 

De inschrijving voor [email protected]! is inmiddels gesloten. Het rooster is nagenoeg klaar en wordt zsm verstuurd naar de scholen, of als ouders hun kind hebben opgegeven, naar het eigen mailadres. 

 

Op beide locaties kan [email protected]! worden gevolgd: op de mavo in Poortwijk en bij havo/vwo in Zoomwijck. Leerlingen kunnen zelf kiezen met welk niveau ze willen meedraaien: mavo/havo, havo/vwo, vwo (wordt vanaf 2e jaar atheneum of gymnasium), tweetalig havo/vwo of tweetalig vwo.

 

Meer informatie nodig? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Open Avond op mavo, kom op de fiets

Vrijdag 10 januari is het van 17.00 tot 21.00 uur Open Avond op onze mavo-locatie Poortwijk. Hier zitten onze leerlingen van de mavo-/havo-brugklas en mavo 2, 3 en 4. Op deze Open Avond kun je een kijkje nemen bij de verschillende vakken, onze docenten ontmoeten en natuurlijk onze leerlingen. Door de hele school kom je ze tegen, vraag ze gerust hoe zij het vinden om op de mavo te zitten.

De Open Avond is bovendien een mooie gelegenheid om alvast rond te kijken in het gebouw, dat we ook wel de 'kleine Willem' noemen.

 

Er zijn deze avond vier Algemene voorlichtingsrondes over het onderwijs op De Willem (17.30, 18.30, 19.30 en 20.30 uur). Ook de talenturen Science/ict, Art, design & media, Lifestyle en natuurlijk de Sportklas krijgen deze avond alle aandacht. De sportklas-leerlingen komen allemaal in actie bij de activiteiten in de sportzalen bij de school. De informatie over de andere talenturen vind je in de lokalen van de betrokken vakken.

 

De Open Avond op Poortwijk wordt ieder jaar altijd druk bezocht. Dat zien wij graag, iedereen is van harte welkom. Het grote aantal bezoekers zorgt ook voor overvolle parkeerplaatsen bij de school en directe omgeving. Het verzoek is daarom zoveel mogelijk op de fiets te komen, dan blijft er meer ruimte over voor geïnteresseerde leerlingen en ouders/verzorgers van buiten Oud-Beijerland. Naast de school ligt weliswaar een grote parkeerplaats, maar die is bestemd voor klanten van de Lidl. Er is wel parkeergelegenheid bij de basisscholen Sabina van Egmond/De Klinker en op het voorste deel bij EGHW-gebouw De Poort.

 

Alvast bedankt voor uw medewerking. Graag tot vrijdag 10 januari!

 

Enquête: hoe populair zijn soaps?

Hoe staat het met de populariteit van soaps? Dat is het onderwerp van het Profielwerkstuk van Eva Kerpels (H5) en Lea Olivier (H4). Voor een antwoord op die vraag hebben ze een enquête opgesteld waarop ze heel veel reacties hopen te krijgen.

Meedoen? Klik dan hier om de vragen te beantwoorden. Namens Eva en Lea: bedankt voor het invullen!

 

 

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer