fbpx

Nieuws

 

Start Masterclasses

Maandag 14 oktober start op onze school de eerste van vier Masterclasses voor leerlingen uit groep 8 met een verwacht vwo-advies. Ruim 80 leerlingen hebben zich voor deze Masterclasses opgegeven. Zij starten om 14.30 uur in de aula van locatie Zoomwijck met de Masterclass, die tot 16.00 uur duurt.

 

Het onderwerp van deze eerste Masterclass is Toegepaste Wiskunde. Rekenen is al bijna zo oud als de mensheid. Zo gebruikten de Egyptenaren het spijkerschrift. Tijdens deze les wordt er gewerkt met deze andere schrijfwijze van getallen en rekenen. Een mooie uitdaging voor deze leerlingen!

Docent in top 3 Columnwedstrijd

Met een column over het Rembrandt-schilderij Jezus is docent Rob van Brakel in de top 3 beland van de columnwedstrijd van het KRO-NCRV radioprogramma Zin in Weekend.

 

In het dagelijks leven doceert Van Brakel natuurkunde en Algemene Natuurwetenschappen aan de leerlingen van de bovenbouw, maar in zijn vrije tijd mag hij graag columns schrijven, onder meer voor het kerkmagazine van protestantse gemeente De Open Hof in Oud-Beijerland. De Rembrandt columnwedstrijd van Zin in weekend was een extra uitdaging die hem een plek in de top 3 opleverde. De deelnemers werd gevraagd een column te schrijven over het Rembrandt-schilderij Jezus of over profetes Hanna. Van Brakel koos voor het schilderij Jezus.

 

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Robin ten Hoopen met zijn column 'Het zijn zijn ogen'.

 

 

Meet the talents voor groep 7 en 8

Op woensdag 16 oktober houdt CSG Willem van Oranje de eerste kennismakingsactiviteit van dit jaar: 'Meet the talents'. Leerlingen uit groep 7 en 8 zijn die middag van harte welkom om mee te doen bij onze talenturen.

Kom je naar locatie Zoomwijck, dan kun je meedoen bij de sportklas, ict/science of bij art, design & media. Ga je naar locatie Poortwijk dan kun je ook nog kiezen voor lifestyle.

 

'Meet the talents' begint om 13.30 en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Bij 'Meet the talents'hebben we vrije inloop, je hoeft je hiervoor niet op te geven. Houd er wel rekening mee dat we drie rondes houden, iedere ronde kies je een ander talentuur. Tussendoor is er wat te drinken.

We zien je graag op 16 oktober. Tot dan!

 

Ter informatie: Ouders/verzorgers zijn van harte welkom om hun kinderen te komen brengen en weer op te halen. Het volgen van de talenturen is speciaal voor de leerlingen. 

 

Kijk  hier voor de andere activiteiten die dit jaar op het programma staan, zoals onze Open Avonden en [email protected]

 

Indeling studiereis Brighton

Vierdejaars leerlingen die op studiereis gaan naar Brighton kunnen maandag 30 september in de tweede pauze langskomen in lokaal 103 voor de indeling in de gastgezinnen.

 

Jongens moeten zich opgeven in groepen van 3, voor de meisjes wisselt het.

 

Na-fotografie op 1 oktober

Op dinsdag 1 oktober komt de schoolfotograaf naar beide locaties van onze school voor de leerlingen die nog niet op de foto zijn gegaan. Van 9.00 tot 9.45 uur is de fotograaf op locatie Poortwijk om foto's te maken. Van 11.15 tot 13.00 uur worden er foto's gemaakt op locatie Zoomwijck. 

 

Zorg dat je op de foto gaat als je dat nog niet hebt gedaan. De foto wordt o.m. gebruikt voor je schoolpas. 

 

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer