Nieuws

 

Opgeven voor Informatieavond 13/2

Na de Open Avond op beide locaties van CSG Willem van Oranje en de activiteit [email protected]! sluiten wij de kennismakingsactiviteiten af met de Informatievond. Deze wordt gehouden op woensdag 13 februari 2019 op locatie Zoomwijck. Op deze avond staan de extra's binnen ons onderwijs centraal, zoals tweetalig onderwijs (tto), Bètatechniek en Bètalab, Klassieke Cultuur/gymnasium en Kunst/Cultuur, evenals de Sportklas.

 

Tijdens de Informatieavond kunnen basisschoolleerlingen proeflessen over deze extra's volgen terwijl hun ouder(s)/verzorger(s) uitgebreide informatie krijgen over deze vakken. Voor een goed verloop van deze avond is het belangrijk dat u zich van te voren inschrijft en een keuze maakt uit de diverse voorlichtingsrondes. U kunt hier inschrijven voor de Informatieavond. In de week van de Informatieavond sturen wij u per mail het rooster toe met de tijden hoe laat en waar wij u verwachten.

 

Let op! De Informatieavond is een activiteit voor toekomstige leerlingen en hun ouder/verzorger. Begin februari is er ook [email protected]! op beide locaties. Inschrijven voor deze activiteit kan via dit bericht.

 

Foute Kersttruiendag

Vrijdag 14 december is het Foute Kersttruiendag op CSG Willem van Oranje. Deze dag is in het leven geroepen door Save the Children, zij hopen met deze actie zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen in oorlogsgebieden en vluchtelingenkampen. Voor hen zijn de winternmaanden bitterkoud en is er geen luxe kerstdiner.

 

 

Het is dus niet alleen grappig als het gros van de school in een kersttrui loopt, maar het gaat ook om het goede doel. Docenten en leerlingen kunnen zich laten sponsoren om een hele dag in een foute trui te lopen. In de school staan collectebussen waar het sponsorgeld in wordt verzameld. Diverse docenten én onze rector hebben hun medewerking al toegezegd.

 

 

Al sinds jaar en dag zet CSG Willem van Oranje zich voor de kerstdagen in voor het goede doel. De Foute Kersttruiendag op 14 december is een van de vele activiteiten. Op vrijdag 21 december worden de andere acties voor het goede doel gehouden.

 

 

Inschrijven voor [email protected]!

In week 5 en 6 van het nieuwe jaar, dat is vanaf 4 februari 2019, worden op CSG Willem van Oranje de [email protected]!-weken gehouden. Tijdens [email protected]! geven wij toekomstige brugklasleerlingen gelegenheid een ochtend of middag mee te lopen op onze school.

Dat kan op beide locaties: op de mavo in Poortwijk en bij havo/vwo op Zoomwijck. Leerlingen kunnen bovendien kiezen of ze mavo, mavo/havo, (tweetalig) havo of (tweetalig) vwo (atheneum/gymnasium) willen volgen.

 

Bij [email protected]! worden de basisschoolleerlingen ontvangen door onze huidige brugklassers die hen tijdens de drie lesuren en een pauze begeleiden en meenemen van de ene naar de andere les. Zo kunnen ze zelf ervaren hoe het is om op De Willem te zitten en horen ze de ervaringen uit de eerste hand. Voor veel van onze huidige leerlingen was dit een erg leerzaam moment.

 

Opgeven

Alle basisscholen in de Hoeksche Waard e.o. hebben van onze school een brief ontvangen met de uitnodiging om geïnteresseerde leerlingen op te geven voor [email protected]! Wij geven er de voorkeur aan dat de leerkracht dit doet. Als de school van uw zoon/dochter hier niet aan meewerkt, kunt u hem/haar ook zelf opgeven via deze link.

Eerste plaats op EUSO

Felicitaties voor vwo 6-leerlingen Maud Capitein, Djenn Onderdelinden en Marit Piek! Zij hebben vrijdag jl. de eerste prijs behaald bij de regionale voorronde van de EUSO (European Union Science Olympiade) en nemen in het voorjaar van 2019 deel aan de landelijke finale. Een knappe prestatie gezien het deelnemersveld met 17 teams. 

 

CSG Willem van Oranje is een vaste deelnemer aan deze sciencewedstrijd, maar het is voor het eerst dat we als beste scoren. Ook het team met Reef Goudswaard, Mathieu van Opstal en Bart Standhardt voerde de practicumopdrachten goed uit, zij eindigden als vijfde. 

 

Onderzoek naar Anorexia

Marit Maarleveld (V6) en Inger Bresser (H5) hebben voor hun profielwerkstuk Anorexia Nervosa als onderwerp gekozen. Zij onderzoeken daarvoor of er verband is tussen Anorexia Nervosa en social media. Marit en Inger zijn heel erg geholpen als zoveel mogelijk medeleerlingen en andere jongeren, meisjes én jongens, onderstaande enquête willen invullen zodat zij meer inzicht kunnen krijgen in het verband tussen Anorexia Nervosa en social media. 

Alvast heel erg bedankt namens Marit en Inger!

 
Klik hier voor het invullen van het onderzoek.