Nieuws

 

Erik naar Junior Med School

Felicitaties voor vwo 4-leerling Erik 't Jong! Hij heeft het mooie bericht gekregen dat hij is toegelaten tot  Junior Med School (JMS) van het Erasmus MC. Dit is een uitdagend programma van anderhalf jaar voor excellente vwo 4-leerlingen die interesse hebben in geneeskunde en wetenschappelijk onderzoek.

 

Erik gaat het JMS-programma volgen naast zijn tweetalige vwo 5 en 6-leerjaren. Aan het eind van de zomervakantie begint hij op de Summerschool met twee weken colleges, laboratoriumdemonstraties/practica en hij bezoekt poliklinieken. Tijdens het schooljaar loopt hji mee bij verschillende onderzoeksgroepen, waarna hij in de zomer van 2022 zelf onderzoek mag gaan doen. Het programma wordt afgesloten met het schrijven van een onderzoeksverslag en het presenteren van de uitkomsten.

 

Als Erik zijn vwo-diploma heeft en Junior Med School met succes afrondt, krijgt hij zonder selectie een plaats aangeboden voor de studie geneenskunde aan het Erasmus MC . Dat is wat hij graag wil.

 

Ieder jaar krijgen vwo 4-leerlingen van De Willem de mogelijkheid om zich in te schrijven voor Junior Med School. Dat wekte de interesse van Erik. Hij verzamelde referenties bij zijn docenten en stuurde deze mee met zijn motivatie. Daarna volgden online interviews met vertegenwoordigers van JMS. "Die gingen wel goed", zegt Erik. Dat is zeker het geval. Uit maar liefst 230 geïntereseerde vwo 4-leerlingen uit het hele land, werden 50 leerlingen uitgenodigd voor een gesprek, waarvan er uiteindelijk 24 zijn toegelaten voor JMS.

 

Al met al een knappe prestatie van Erik. Wij wensen hem veel succes!

Nieuwe vacature rector-bestuurder

De Raad van Toezicht van CSG Willem van Oranje zoekt nog steeds een nieuwe rector-bestuurder. Dit in verband met het naderend pensioen van onze huidige rector-bestuurder Harry Verschoor. Meer informatie over deze vacature, zoals een profielschets, is hier te vinden. 

DUO-webinar over studeren

DUO, de Dienst Uitvoering Onderwijs, houdt donderdag 29 april om 19.30 uur een webinar over allerlei praktische zaken waar examenleerlingen mee te maken krijgen als ze zich hebben aangemeld bij een hogeschool of universiteit. Dat kunnen vragen zijn over de studiefinanciering, reizen met een studentenreisproduct en wat te doen als je toch niet slaagt?

 

Het webinar is bedoeld voor leerlingen en hun ouders. Aanmelden voor het webinar kan hier.

 

 

Voorlichting Atheneum 2/Gymnasium 2

Voor leerlingen uit de (tto)vwo-brugklas breekt het moment aan om een keuze te maken voor Gymnasium of Atheneum in het tweede leerjaar. Voor de voorlichtingsavond die voor 31 maart gepland staat, is een online presentatie gemaakt. Deze is hier te zien.

 

Aansluitend is er een online informatiebijeenkomst met de docenten klassieke talen. In de brief van vorige week is de verdeling per klas aangegeven.

 

Blauwesteenweg afgesloten

Bericht voor leerlingen en docenten die gebruik maken van de Blauwesteenweg in Mijnsheerenland om van en naar school te rijden: deze weg is van vrijdag 26 maart 07.00 uur tot zaterdag 17 april 07.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Er wordt in die periode gewerkt aan het vervangen van de duiker die onder de weg doorloopt .Daarbij moeten ook kabels en leidingen worden verlegd.

 

Na het vervangen van de duiker wordt er een fietspad aangelegd tussen de Blauwesteenweg en het tankstation. Dit wordt aangesloten op de bestaande fietsoversteek op de N489. Het fietspad komt dus aan de andere kant van de weg te liggen. Fietsers steken in deze nieuwe situatie over via de andere kant.

 

Tijdens de werkzaamheden worden fietsers omgeleid via de Smidsweg (N489) en de Groeneweg. Automobilisten worden over de Groeneweg geleid. 

Door te klikken op akkoord, geeft u aan dat u akkoord bent met onze vernieuwde privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer