Nieuws

 

Toneel- en muziekuitvoering

'Als je ander plannen maakt' is titel van de toneel- en muziekuitvoering die woensdag 17 april in première gaat op onze school. Ook donderdag 18 april wordt het stuk twee keer opgevoerd.

 

Verraad, liefde en vriendschap staan dit keer centraal tijdens de traditionele toneel- en muziekuitovering. Verdeeld over meerdere scènes komen deze onderwerpen aan bod. Dat gebeurt in de scène waarbij de vader zijn gezin verraadt, die waar een meisje uit de band stapt om solo verder te gaan en zeer zeker bij het verhaal waarin Judas over zijn rol in het Lijdensverhaal vertelt.

 

Zoals altijd worden de toneelscènes afgewisseld met muziek van de schoolband, die net als vorig jaar onder leiding staat van oud-leerlingen en conservatoriumstudent Damian Petrus. De zeskoppige band en vijf zangeressen spelen en zingen o.a. 'Mother and child reunion' van Paul Simon en 'If I could turn back time' van Cher. 

 

Het stuk 'Als je andere plannen maakt' is geschreven door Roelie van der Wolf, zij is docente Nederlands op onze school en leidt samen met docent geschiedenis Annemieke Elderson de toneelgroep.

De voorstelling begint woensdag om 19.30 uur, donderdag is dat om 20.00 uur. Een entreekaartje kost € 3,00 en is verkrijgbaar voor aanvang van de voorstelling.

Frans-sprekenden gezocht

De sectie Frans is op zoek naar ouders/verzorgers die de Franse taal machtig zijn en op 5 juni  willen helpen bij Taaldorp Frans. Dit is een jaarlijkse activiteit voor havo en vwo 3-leerlingen die bij Taaldorp leren om gesprekjes te voeren in het Frans. Daarvoor wordt een dorp opgebouwd met een markt, een politiebureau, een dokterspost en een restaurant. De vrijwilligers worden ingezet op een van deze plekken.

 

Het Taaldorp wordt begeleid door de docenten Frans, maar zij hebben extra hulp nodig. Vrijwilligers zijn de hele lesdag (8.15 tot 15.30 uur) welkom, maar als iemand alleen een deel van de dag kan, is dat ook goed. Belangstellenden kunnen voor meer informatie en aanmelden, mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

You've got mail!

Wat een bijzondere post vandaag! Leerlingen uit V2B en V2C hebben een kunstuitwisseling opgezet met leeftijdgenoten van de Firestone Highschool in Ohio. Dit is de oude school van miss Zanin, die momenteel stage loopt op De Willem. De opdracht van kunstdocente Pauline van der Wijk  was om stereotypen over Nederland te verbeelden op een kaart en aan de achterzijde te vermelden waarom de leerlingen juist dat stereotype hadden gekozen.

 

Miss Zanin legde contact met haar oude school en vroeg de leerlingen daar hetzelfde te doen met hun stereotypen. Het resultaat daarvan lag vanmorgen bij de post, precies op de dag dat onze post ook in Ohio is aangekomen. Artistiek gezien zijn er best verschillen, constateerde de kunstdocentem maar de Amerikaanse leerlingen doen een kunstopleiding en hebben 2 uur kunst per dag. Zij werken  vooral in 2D. Leerlingen op De Willem hebben 1,5 uur kunst per week en werken ook veel in 3D.

11 april: Girlsday!

Voor de meisjes uit het tweede jaar havo en vwo is het donderdag 11 april Girlsday! Dit is een landelijk georganiseerde dag waarbij meisjes uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs kennis maken met technische studies en beroepen. Door deze dag te organiseren hopen zowel onderwijs als bedrijfsleven vooroordelen over techniek weg te nemen en de meiden enthousiast te maken.

 

De meisjes uit de vwo 2-klassen gaan per klas op bezoek bij elektrotechnisch bedrijf Croonwolter&dros in Rotterdam, bij het depot van PostNL in Ridderkerk en farmaceutisch bedrijf Tiofarma in Oud-Beijerland. De leerlingen uit havo 2 gaan naar Hogeschool Rotterdam en de RDM Campus op Heijplaat.

Namens De Willem veel plezier!

 

Evi wint Voorleeswedstrijd Read2Me

Evi Kwast uit de mavo-brugklas is onlangs uitgeroepen tot winnaar van de voorleeswedstrijd Read2Me. Dat betekent dat zij vrijdag 12 april mag deelnemen aan de provinciale ronde, die wordt gehouden in de theaterzaal van de Centrale Bibliotheek Rotterdam. De winnaar van deze ronde gaat door naar de landelijke finale.

 

Evi was samen met klasgenoot Marit Snijders gekozen tijdens de voorronde op de mavo-locatie Poortwijk. Vorige week namen de twee meisjes het op tegen twee leerlingen van het Hoeksch Lyceum. Allevier hebben ze uitstekend voorgelezen bij deze ronde, maar Evi werd uitgeroepen tot winnares. Zij wordt op de foto omringd door de andere deelneemsters.

Read2Me is de landelijke voorleeswedstrijd voor brugklassers. Met deze wedstrijd wil Stichting Lezen het lezen onder jongeren in het voortgezet onderwijs stimuleren. Sinds een aantal jaren werkt onze school samen met Bibliotheek Hoeksche Waard en wordt de voorleeswedstrijd georganiseerd.

 

Wij wensen Evi veel succes bij de voorleeswedstrijd.