Nieuws

 

Briefjes ouderavond

Woensdag 13 en donderdag 14 februari jl. zijn in de klassen de briefjes uitgedeeld voor de Ouderavond op maandag en dinsdag a.s. 

 

Voor een goed contact tussen school en thuis zijn voor deze Ouderavonden ook de leerlingen zelf uitgenodigd om bij het gesprek aanwezig te zijn. Gesprekken van vakdocenten en/of mentoren blijken in het algemeen effectiever als ze niet óver de leerling, maar in aanwezigheid van en met de leerling plaatsvinden. In een driegesprek zijn immers alle mensen die een belang hebben aanwezig.

 

Het is overigens geen verplichting dat een leerling bij het gesprek aanwezig is. Dit hoeft ook niet vooraf te worden aangegeven.

Examentraining Lyceo

Voor een goede voorbereiding op de Centraal Examens is het mogelijk op onze school examentraining te volgen. Wij zijn daarvoor een samenwerking aangegaan met Lyceo. Zij bieden op alle niveau voor verschillende vakken examentraining aan tegen gereduceerd tarief.

 

Inschrjiven voor één of meerdere examentrainingen kan via www.lyceo.nl/willemvanoranje. Het advies is tijdig in te schrijven voor deze training, zodat eindexamenleerlingen verzekerd zijn van een plek. Ouders/verzorgers van eindexamenleerlingen hebben deze week per mail uitgebreide informatie ontvangen over deze training.

Informatieavond op 13 februari

Meer weten over ons Bèta-onderwijs? Wat houdt Klassieke Cultuur in? Een Engelstalige les volgen? Deze vragen en onderwerpen komen aan bod tijdens de Informatieavond op 13 februari 2019 op locatie Zoomwijck. Op deze avond staan de extra's binnen ons onderwijs centraal, zoals tweetalig onderwijs (tto), Bètatechniek en Bètalab, Klassieke Cultuur/gymnasium en Kunst/Cultuur, evenals de Sportklas.

 

Tijdens deze Informatieavond kunnen basisschoolleerlingen proeflessen over deze extra's volgen terwijl hun ouder(s)/verzorger(s) uitgebreide informatie krijgen over deze vakken. Voor een goed verloop van deze avond is het belangrijk dat basisschoolleerlingen en hun ouders zich van te voren inschrijven en een keuze maken uit de diverse workshops. Het secretariaat maakt een rooster met hoe laat en waar wij de inschrijvers verwachten op de Informatieavond. De inschrijving voor de Informatieavond is inmiddels verlopen, maar u bent van harte welkom om toch te komen en ter plekke een rooster te laten samenstellen.

 

De Informatieavond wordt gehouden van 18.30 tot 21.00 uur. De duur voor de bezoekers is afhankelijk van het aantal workshops dat wordt gevolgd.

Deze Informatieavond is de laatste in de reeks kennismakingsactiviteiten voor volgend schooljaar. Bij vragen of opmerkingen kunt u altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

What if Trump became president?

Blijf over alles vragen stellen om goede beslissingen te kunnen nemen. Dat was tijdens de Junior Speaking Contest dinsdag jl. de boodschap van V2-leerling Niek de Bruijn die in zijn speech steeds de vraag 'What if...' aan de orde stelde. Zo kun je de slechte dingen in de wereld tegen gaan, betoogde hij. Bijvoorbeeld 'What if'...' de Amerikanen zich voor de verkiezingen hadden afgevraagd hoe het zou zijn als Trump president zou worden. 

Met zijn speech won Niek de contest voor de tweedejaars.

 

Nine van Schaick (V3) werd bij de Junior Speaking Contest in de aula van locatie Zoomwijck als beste van de derdejaars uitgeroepen. In haar betoog draaide het om 'Algorithms', en dus over privacy en hoe we als mensen worden gevolgd door computers en bedrijven. Dat gaat soms zover dat een bedrijf nog eerder weet dat je zwanger bent dan jijzelf, 

Beide leerlingen vertegenwoordigen onze school tijdens de regionale voorronde in maart bij scholengemeenschap 't Rijks in Bergen op Zoom. Ook daar blijft het thema van de veertiende editie van deze contest 'What makes the world go round'.

Meelopen bij [email protected]!

Vanaf 4 februari 2019 worden op CSG Willem van Oranje de [email protected]!-weken gehouden. Tijdens deze activiteit krijgen toekomstige brugklasleerlingen gelegenheid een ochtend of middag mee te lopen op onze school.

Dat kan op beide locaties: op de mavo in Poortwijk en bij havo/vwo op Zoomwijck. Leerlingen konden bovendien kiezen of ze mavo, mavo/havo, (tweetalig) havo of (tweetalig) vwo (atheneum/gymnasium) willen volgen.

 

Bij [email protected]! worden basisschoolleerlingen ontvangen door onze huidige brugklassers die hen tijdens de drie lesuren en een pauze begeleiden en meenemen van de ene naar de andere les. Zo kunnen ze zelf ervaren hoe het is om op De Willem te zitten en horen ze het van de brugklassers zelf. Voor veel van onze huidige leerlingen was dit een erg leerzaam moment.

 

De inschrijftermijn voor [email protected]! is inmiddels verstreken. Momenteel wordt het rooster gemaakt, dat in de week voor de activiteit wordt toegestuurd.