Nieuws

 

Dinsdag 25 juni: eerder uit

In verband met de extreme warmte vervallen vandaag het 7e lesuur én de tweede pauze. Dit betekent dat het 6e lesuur om 12.30 uur begint en tot 13.15 uur duurt. 

De geplande inhaaltoetsen voor vanmiddag gaan wel gewoon door, maar starten een uur eerder, dus aansluitend aan het 6e uur om 13.15 uur. 

 

De voorlichting over de studiereizen aan havo 3 en vwo 3 is verplaatst naar dinsdag 2 juli.

 

Examenuitslagen

'Je bent geslaagd!' Dat was het bericht waar heel veel eindexamenleerlingen van CSG Willem van Oranje vandaag op zaten te wachten. Maar liefst 96 procent van onze mavo-leerlingen kregen dit mooie bericht te horen. 82 procent van de havo-leerlingen kon feestelijk de vlag uithangen en eveneens 82 procent van de vwo-leerlingen kreeg een positief bericht van de mentor. 

 

Evenals voorgaande jaren heeft de mavo weer de hoogste score van de diverse niveaus op onze school. Dat kan na de herexamens zelfs nog uitkomen op 99 procent. Voor de havo verwacht de rector een uiteindelijk score van 92 procent, voor het vwo is de verwachte uitkomst na de herkansingen 90 procent. 

 

 

Op beide locaties van De Willem komen de geslaagden woensdagmiddag bij elkaar om de hartelijke felicitaties van hun mentoren en docenten in ontvangst te nemen  en te toasten op het mooie resultaat. Ook kunnen ze hun cijferlijst inzien.

 

Link Aquagalafoto's gemaild

Vandaag hebben alle eindexamenleerlingen de link naar de foto's van het Aquagala-foto's ontvangen. Zoals in de mail staat vermeld is deze link twee maanden toegankelijk. Zorg er daarom voor dat je de foto's downloadt als je ze wilt bewaren.

Renée beste van Zuid-Holland bij The Big Challenge

Congrats voor tto-leerling Renée Baanvinger uit V2! Zij heeft de hoogste score van Zuid-Holland behaald bij The Big Challenge, een online game waarbij leerlingen hun Engelse vaardigheden kunnen testen. Dat heeft Renée heel goed gedaan. Niet alleen provinciaal. landelijk behaalde zij de vierde plaats bij de in totaal 952 deelnemers.

 

Renée reageerde verrast op haar hoge score en speciale oorkonde die haar werd uitgereikt door docent Engels Martijn van der Laan. Twee jaar geleden koos zij heel bewust voor tweetalig onderwijs (tto) op CSG Willem van Oranje, in haar jeugd heeft ze namelijk 2,5 jaar in Amerika gewoond. ,,Dat is een voordeel, maar als ik geen tto had gedaan, waarbij je veel Engels spreekt en leest, was mijn kennis van het Engels wel veel meer weggezakt.''

 

Behalve Renée waren er meer tto-leerlingen die hoog scoorden bij de online games. Douwe de Boer eindigde als tweede van Zuid-Holland, Samantha Seuren en Tristan Pouw behaalden een gedeelde vierde plek.

 

Ook de reguliere havo-leerlingen scoorden goed: Pauline Vroegindewey eindigde als 9e in deze groep, Julien Hoeijmans als 13e en Emerson Sluijmers als nummer 19 van de in totaal 752 deelnemers.

 

Opgeven voor Open Podium

Kun je goed zingen, maak je muziek, ben je een danstalent, maak je deel uit van een band of wil je een act aan publiek laten zien? Schrijf je dan in voor het laatste Open Podium van dit schooljaar dat op dinsdag 18 juni wordt gehouden.

Vul dit dit formulier in, dan weten wij precies wat je komt doen en houden wij jou op de hoogte. Tot de 18e!